Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 33121 tot 33125
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 april 2013

'Bezuiniging op Britse zekerheden eerlijk'

De hervormingen van de Britse sociale zekerheid die deze week voor een belangrijk deel ingaan, zijn eerlijk en uiterst noodzakelijk.

Dat zeggen Britse ministers die maandag massaal in de pers het beleid verdedigen. De maatregelen leveren niet alleen geld op, maar maken het systeem ook beter, betogen de leden van het Britse kabinet.

Bron: iex.nl
Geplaatst: maandag 1 april 2013

ECB steunt noodplan Cyprus

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandag aangegeven dat de Cypriotische banken toegang blijven houden tot noodkredieten. Daarmee heeft de centrale bank haar steun uitgesproken aan het akkoord over noodsteun aan Cyprus dat in de nacht van zondag op maandag werd gesloten.

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 1 april 2013

Britse middenklasse draagt zwaartepunt bezuinigingen

The loss of child benefit and similar changes mean that some middle-class families are effectively paying almost £1,600 a year to help the Government cut the deficit, the Treasury’s figures show.

That is almost seven times the average household loss resulting from austerity policies. The figures have emerged as the Government’s latest tax changes take effect — changes that will help people on the lowest incomes and those with the very largest salaries.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 1 april 2013

‘Globale schuldenbubbel in dollars’

Wereldwijd is iedereen ervan overtuigd dat het gedaan is met de dollar en dat de wereld reservemunt langzaam maar zeker zal afglijden. Waar echter niemand rekening mee houdt, is

de globale schuldenbubbel in dollars en hoe deze schuldenbubbel kan leiden tot een sterke stijging in de dollar. In de jaren ’80 verkochten Australische banken massaal leningen in Zwitserse franken, die gretig aftrek vonden omdat de rente op deze leningen veel lager was dan op leningen in Australische dollars. Toen begon de Australische dollar te zakken en de Zwitserse frank te stijgen en de verliezen voor mensen en bedrijven met een lening in Zwitserse franken stapelden zich op. Talloze faillissementen waren het gevolg.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 1 april 2013

In de Auvergne gaan drones de krant bezorgen

Inwoners van de Auvergne krijgen binnenkort hun krant bezorgd per drone. La Poste, het postbedrijf van de Franse provincie, gaat in mei samen met het Franse bedrijf Parrot de dagbladen bezorgen met 20 quadricopter drones.

Volgens de lokale krant La Montagne is het postbedrijf aan het testen of met de ‘Parrot Air Drone Postal’ de post goed aan komt. Om de drones te besturen worden 20 postbodes opgeleid. Ze moeten het vrachtje via een Parrot app op het juiste postadres zien te krijgen.