Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 33146 tot 33150
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Honderden bankbedienden protesteren in Cyprus

Honderden Cypriotische bankbedienden zijn deze namiddag op straat gekomen in Nicosia om er uiting te geven aan hun onrust over de situatie in hun land en vooral dan in hun sector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

'Duitsland heeft te veel macht in eurogroep'

De invloed van Duitsland in de eurogroep is te groot. De dominantie en harde opstelling van het land in de redding van euroland Cyprus stuit andere leden tegen de borst.

Volgens de critici voelen andere ministers van Financiën van de eurozone zich 'gemarginaliseerd'. In het geval van Cyprus zou de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble met Finland, Slowakije en de Nederlandse voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, aan zijn zijde hebben doorgedrukt dat spaarders mee moeten betalen aan de financiële redding van de eilandstaat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Man verkoopt echt huis voor virtueel geld

In Canada is de woningmarkt volledig ingestort. Een man die er zijn huis niet aan de straatstenen kwijt raakt, heeft een creatieve oplossing bedacht. De vraagprijs is 400.000 Canadese dollar, maar kopers zijn goedkoper af als ze betalen met Bitcoins, een virtuele valuta.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Cyprus failliet of niet?

Weer zorgde een Zuid-Europees land voor een wat somber beursklimaat en ditmaal was het Cyprus wat beleggers bezig hield. Op vrijwel elke Europese beurs verloren aandelen licht terrein vanwege de crisis over de economie in Cyprus. Aandelen op de beurzen in Europa deden deze week vrijwel allemaal een stapje terug en met name financials zoals aandelen van banken en verzekeraars stonden onder druk.

Afgelopen weekend werd een bailout bekend gemaakt in Cyprus waar spaarders door getroffen zouden worden. Omdat spaarders een percentage van hun spaargeld bij dit plan zouden moeten inleveren werden banken in Cyprus direct gesloten in de vrees voor een bankrun. Een mogelijke bankrun zou een groot aantal banken in problemen kunnen brengen dat een failliet gaan zeker geen uitzondering zou zijn. In ruil voor de eenmalige heffing op spaarders zouden kredietverstrekkers 10 miljard Euro aan steun geven. Vanwege de onzekerheid in Cyprus vielen de grootste verliezen op maandag met name bij banken zoals BNP Paribas -2,6%, Barclays -4,4% en Deutsche Bank -1,9%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

'Grote vooruitgang in overleg over Cyprus'

Cyprus en de zogeheten trojka hebben flinke vooruitgang geboekt in het overleg over de redding van de eilandstaat. 

Dat heeft minister Michael Sarris van Financiën zaterdag gezegd. Volgens hem kunnen de gesprekken mogelijk zaterdagavond tot een einde komen.

Sarris zei verder dat Cyprus een heffing overweegt van 25 procent op tegoeden hoger dan 100.000 euro van spaarders bij de Bank van Cyprus, de grootste bank van het eiland. De heffing op spaartegoeden is een van de belangrijkste punten in het overleg.