Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33161 tot 33165
Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

ECB: liquiditeitssteun alleen voor solvabele Cypriotische banken - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) kan alleen de noodzakelijke liquiditeitssteun, of Emergency Liquidity Assistance (ELA), bieden aan Cypriotische banken, wanneer deze nog solvabel zijn, zegt bestuurslid Jorg Asmussen woensdag in een interview met het Duitse Die Zeit.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Cyprus: de Europese oligarchen moeten betalen

Cyprus kent een bankencrisis op Ierse of IJslandse schaal: haar banksysteem gaat failliet en de Europese Unie eist redding op de kost van de belastingbetaler. Ierland en IJsland hebben radicaal tegengestelde beslissingen genomen, de een in het voordeel van de banken, de ander in het voordeel van de burgers. Cyprus slaat een derde weg in waaruit allicht veel te leren zal zijn.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Cyprus akkoord over kapitaalbeperkingen -

Cypriotische parlementsleden hebben vrijdag ingestemd met de invoering van kapitaalbeperkingen om te voorkomen dat een bankrun ontstaat als de Cypriotische banken hun deuren weer openen. Dat bleek vrijdag na een stemming in het Cypriotische parlement.

Door de wet mag de Cypriotische overheid maatregelen nemen om de kapitaalstromen aan banden te leggen. Ook werd ingestemd met de oprichting van een speciaal ‘solidariteitsfonds’ dat een basis moet worden voor de uitgifte van noodleningen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Boeing schrapt tot 2.300 jobs

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing schrapt 2.000 à 2.300 jobs. Dat is te wijten aan de problemen met de geplaagde 787 Dreamliners, die wereldwijd aan de grond staan, en de 747.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Cyprus akkoord over kapitaalbeperkingen

Cypriotische parlementsleden hebben vrijdag ingestemd met de invoering van kapitaalbeperkingen om te voorkomen dat een bankrun ontstaat als de Cypriotische banken hun deuren weer openen. 

Dat bleek vrijdag na een stemming in het Cypriotische parlement.