Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 33166 tot 33170
Bron: denieuwepers.com
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Utopie of de ideale oplossing: geld zonder schuld

Tienduizenden Spanjaarden gingen vorige week wederom de straat op. Ze streden "voor een Europa van de mensen en tegen de EU van de markten''. Maar ze eisten vooral verandering: ''Een nieuw sociaal en economisch model''.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

The Economist: Nederlandse overheid moet huizenprijzen laten dalen

Dat het rijke Nederland, met zijn AAA-rating en een concurrerende economie, het zo slecht doet is ‘eigen schuld dikke bult’, vindt The Economist.

Dat het consumentenvertrouwen al anderhalf jaar aan het dalen is en dat we hier nauwelijks nog geld uitgeven, wijt het gerenommeerde zakenblad aan de daling van de huizenprijzen aan angst. ‘De afgelopen 10 jaar had de Nederlandse woningmarkt net zo’n zeepbel als Spanje of Ierland. Door de daling van de huizenprijzen voelen de huiseigenaren zich armer geworden en zijn ze gestopt met consumeren.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Honderden bankbedienden protesteren in Cyprus

Honderden Cypriotische bankbedienden zijn deze namiddag op straat gekomen in Nicosia om er uiting te geven aan hun onrust over de situatie in hun land en vooral dan in hun sector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

'Duitsland heeft te veel macht in eurogroep'

De invloed van Duitsland in de eurogroep is te groot. De dominantie en harde opstelling van het land in de redding van euroland Cyprus stuit andere leden tegen de borst.

Volgens de critici voelen andere ministers van Financiën van de eurozone zich 'gemarginaliseerd'. In het geval van Cyprus zou de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble met Finland, Slowakije en de Nederlandse voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, aan zijn zijde hebben doorgedrukt dat spaarders mee moeten betalen aan de financiële redding van de eilandstaat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Man verkoopt echt huis voor virtueel geld

In Canada is de woningmarkt volledig ingestort. Een man die er zijn huis niet aan de straatstenen kwijt raakt, heeft een creatieve oplossing bedacht. De vraagprijs is 400.000 Canadese dollar, maar kopers zijn goedkoper af als ze betalen met Bitcoins, een virtuele valuta.