Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 33171 tot 33175
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Deze grafiek vertelt waarom de EU niets tegen de stijgende werkloosheid onderneemt

Waarom wordt niets gedaan aan de immer stijgende werkloosheid in de EU? Een grafiek van Danske Bank geeft daarop het antwoord: niets kan worden gedaan zonder de goedkeuring van Duitsland en zeg zelf, waarom zou Duitsland ook maar iets aan de huidige status quo veranderen, terwijl het de ganse eurozone op economisch vlak mijlenver achter zich laat? Enkel Duitsland kan schermen met een werkloosheidsgraad die lager is dan voor de financiële crisis begon.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Vertrouwen komt met stapjes en gaat met sprongen

We hebben rond het crisisgebeuren in Europa en de wereld inmiddels al heel veel mogen meemaken. Bij elke beving die op de financiële schaal van Richter zichtbaar werd kregen we te horen dat het ook hierbij weer ging om een uitzonderlijke en unieke gebeurtenis. Ierland, Portugal, Griekenland , anderen en nu ook Cyprus. Al de jaren dat het eiland met het woord Europa en de Euro in verband te brengen was en is wist men hoe aldaar het geld verdiend werd, hoe de inkomsten en uitgaven in de financiële sector zich verhielden tot al het andere.

Bron: co.uk
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

VK: Tekort Banken Dreigt

Britain’s banks are under-capitalised. Not just by a little bit, but a lot. Under the Bank of England’s worst-case estimate, lenders need to raise something in the order of £60bn, more than three times the amount required to bail out Cyprus, which gives some idea of the scale of the problems officials think the industry faces.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Wéér zijn het de bankiers die winnen

Het proefballonnetje dat in Cyprus is opgelaten om spaarders te laten meebetalen aan het redden van banken is een groot succes geworden voor de bankiers. Aanvankelijk ontstond er internationaal veel commotie over deze maatregel, maar die ebde in de loop van afgelopen week ook weer weg. Zelfs de beurzen maakten zich niet druk om deze maatregel en stegen door naar nieuwe records. De Nieuw Zeelandse Minister van Financiën, Bill English, heeft een plan uitgewerkt die, als het wordt aangenomen, het wettelijk maakt dat Nieuw Zeeland het eerste land ter wereld is waar spaarders moeten gaan meebetalen als hun bank een bailout nodig heeft. Het plan heet Open Bank Resolution (OBR) en de minister wil dit maar al te graag implementeren. De Centrale (Rothschild) Bank is al bezig voorbereidingen te treffen voor de implementatie van het OBR-systeem. In het het geval van een bailout zal dit worden uitgevoerd zonder enige waarschuwing vooraf. De spaarders zullen, bij  het opvragen van hun saldo, opeens zien zien dat een deel ervan is verdwenen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Vlaamse bedrijven krijgen eerste voet aan de grond in Myanmar

Vlaamse bedrijven krijgen voet aan de grond in Myanmar. Dat Zuid-Oost-Aziatische land was decennialang gesloten voor het Westen. Nu het de deur openzet, schuiven buitenlandse ondernemers aan om er zaken te doen. Vijf Vlaamse bedrijven sluiten er dezer dagen belangrijke overeenkomsten.