Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33181 tot 33185
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 31 maart 2013

Goud en zilver report (Week 13)

De wekelijkse update met de ontwikkeling van de goudprijs en de zilverprijs in week 13, gecombineerd met een aantal highlights van het nieuws uit de markt.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 31 maart 2013

De euro rukt Europa in twee stukken

En weer raakte een zuiderlijk land van Europa in nood. En weer stroomde daardoor kapitaal van zuid naar de rijke landen als Duitsland, Nederland en Finland, waar heel goedkoop kan worden geinvesteerd dankzij de kapitaal instroom uit het zuiden. De kwestbaarheid die tegoeden in zwakke landen kennelijk heeft zal het animo om geld te stallen in zwakke landen niet hebben versterkt, denkt Business Insider.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: zondag 31 maart 2013

Sloveense minister-president: wij zijn geen Cyprus!

De Sloveense premier Bratusek zegt dat Europese steun voor haar land niet nodig is - Foto: EPA

De financiële sector van Slovenië is niet te vergelijken met die van Cyprus. Het land wil de eigen problemen oplossen en heeft de steun van Europa daar niet bij nodig.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 31 maart 2013

Spanje wil crisis te lijf met schaliegas

Waar wordt geboord naar of wordt gesproken over schaliegas, daar zijn de protesten nooit ver weg.

Het economisch geplaagde Spanje staat aan de vooravond van een schaliegasrevolutie die op termijn wel 700 miljard euro kan opleveren. De olie- en gasindustrie berekenden deze week dat Spanje met het huidige energieverbruik 70 jaar verder kan met de potentiële voorraden schaliegas in de bodem. Een eerder uitgebracht rapport van de mijningenieursvereniging houdt het op 39 jaar.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 31 maart 2013

Grote Cypriotische spaarders 60 procent van hun geld kwijt

© epa.Cyprioten met meer dan 100.000 euro op hun spaarboekje zouden tot 60 procent van dat kapitaal kunnen verliezen, en dat door de zware voorwaarden die verbonden zijn aan de redding die de regering overeengekomen is met de trojka. Dat zei de Cypriotische minister van Financiën Michalis Sarris . Intussen maakt de Griekse pers melding van verschillende Cypriotische politici die hun lening bij onder meer Bank of Cyprus niet hebben terugbetaald. De overheid onderzoekt de zaak.