Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 33186 tot 33190
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

'De verdiensten van het kapitalisme zijn ongeëvenaard. Verdedig het dan'

Als wie niet links stemt kan tegenwoordig beter aan de antidepressiva gaan. De vrije markt, het winstmotief en het kapitalisme worden immers door academici, de media en films als Avatar of Wall Street steevast afgeschilderd als boemannen. Volgens Luke Johnson van de Financial Times is er dan ook hoge nood aan betere vertegenwoordigers van de economische vrijheid.

‘Het huidig systeem is te kapitalistisch en daarom faalt het' is de slogan waarrond intellectuelen, de media en andere opiniemakers zich scharen. In die stelling zitten echter enorme gaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Siemens schrapt meer dan 3.000 banen

Het Duitse concern Siemens gaat in zijn industriedivisie meer dan 3.000 banen schrappen. Dat heeft afdelingshoofd Siegfried Russwurm vandaag meegedeeld in Hannover. Er zijn geen signalen dat België getroffen zou zijn, zegt een woordvoerster van Siemens in België.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Vergeet Bitcoin, hier komt OpenCoin!

Je kan geen financiële website meer opendoen of je leest wel het volgende verhaal over Bitcoin. Bij Slim Beleggen hebben we de Bitcoin artikels proberen te beperken tot een absoluut minimum (namelijk één). De reden hiervoor is simpel: we zitten niet in Bitcoin, dus heeft het weinig zin om erover te schrijven voor onze lezers.

Bron:
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

India kocht vorig jaar 864 ton goud

India kocht vorig jaar 864 ton goud

India heeft in 2012 zes procent meer goud gekocht dan een jaar eerder. Volgens de World Gold Council kocht India 864 ton aan goud, waarvan 552 ton in de vorm van juwelen. Gouden sieraden worden in India niet alleen gezien als een cadeau, maar ook als een vorm van vermogensbehoud. Men hoeft er dan ook niet lang over na te denken om een stapel roepies, die door inflatie ieder jaar minder waard zijn, in te wisselen voor wat fysiek goud.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Waar is al het geld naartoe?

Cypriotische spaarders denken nu luidop hetzelfde als vastgoedeigenaars deden tijdens de financiële crisis van 2008-2009: waar zijn al de miljarden naartoe die nu zijn verdwenen? Was de Cyprusdeal diefstal?