Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 33216 tot 33220
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Ruim een miljoen Nederlandse huishoudens onder water

Het CBS maakte gisteren bekend dat meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens inmiddels onder water staan. Vooral jongere huiseigenaren hebben een restschuld. Gemiddeld €20.000 tot €30.000 voor huiseigenaren jonger dan 35 jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Morgan Stanley: De meeste grondstoffen zullen stijgen in prijs de komende jaren

Ondanks de sterke dollar, die vermoedelijk nog een tijdje zal blijven, ziet Morgan Stanley toch hogere prijzen voor verschillende grondstoffen de komende jaren. De prijsstijging zal meestal gedragen worden door een sterke vraag bij een aantrekkende wereldeconomie.

Meestal doet goud het slecht als de dollar versterkt. Maar recent wist de goudprijs goed stand te houden terwijl de dollar versterkte. Dit is een positief signaal. Er zijn periodes in de geschiedenis dat goud en de dollar in dezelfde richting bewegen. Dit kan zo’n nieuwe periode zijn. Voorspelling 2013: $1,773/oz.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Amerika krijgt schrik van de Bitcoin, witwas-regels worden toegepast

De laatste jaren zijn de Amerikaanse regering en de Federal Reserve er op verschillende manieren in geslaagd om de stijging van goud en zilver aan banden te leggen. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer het ongereguleerde, virtuele geld zoals Bitcoin de plaats van goud en zilver zou innemen. Omdat de manipulatie van de Bitcoin (voorlopig) zo goed als onmogelijk is, wordt er een regulering op toegepast, officieel om witwaspraktijken tegen te gaan.

Om de schulden te financieren, moet er geconsumeerd worden. Consumptie is nodig om de economie in leven te houden. Angstige consumenten is het laatste wat de Verenigde Staten kan gebruiken. En geld dat de circulatie verlaat, kunnen ze nog minder gebruiken, daarom dat goud en zilver zo gedemoniseerd worden. Maar er zijn altijd alternatieven. Dit alternatief werd gevonden in virtueel geld zoals Bitcoin. Maar zoals te verwachten was, willen ze daar nu ook een stokje voor steken.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

'EU beslist voortaan hoeveel een Cyprioot dagelijks mag besteden'

De Europese Centrale Bank gaat eenzijdig kapitaalcontroles op Cyprus doorvoeren, ongeacht soortgelijke beslissingen van de Cypriotische regering. Op die manier moet bij de heropening van de banken volgende week vermeden worden dat miljarden euro's het eiland verlaten. Dat meldt het Duitse Handelsblatt op basis van een anonieme bron binnen de ECB.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

China en Brazilië tekenen spoedig een valutaswap

China en Brazilië zullen waarschijnlijk volgende week een valutaswap opzetten, waardoor de handel tussen deze BRICS-landen voortaan makkelijker met de eigen valuta gedaan kan worden. De Amerikaanse dollar als wereldreservemunt is in verval, zo blijkt maar weer..