Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 33221 tot 33225
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

George Soros: Het einde van een tijdperk

In 2008 werd het boek The New Paradigm for Financial Markets van George Soros gepubliceerd waarin hij niet alleen het evenwichtsmodel en de theorie van rationale verwachtingen bekritiseerd, maar ook meteen in de eerste zin van zijn boek laat weten dat de huidige crisis het einde van de kredietexpansie en de dollar als wereldreservevaluta zal betekenen. ‘’

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Zware verliezen voor oudste bank ter wereld

De oudste bank ter wereld moest hoge afschrijvingen op slechte leningen boeken en verliezen op derivatenconstructies. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Het verlies is hoger dan de verwachting van analisten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Zilver naar $ 100 over 2 jaar

Historisch gezien is de zilverprijs in Australische dollar een goede indicator voor de aankondiging van een stijging van de zilverprijs. Vorig jaar steeg de zilverprijs met 35 % na een koopsignaal in Australische dollar, in 2010 steeg het met 182 %. Ook nu geeft de zilverprijs in Australische dollar een sterk koopsignaal zegt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Bitcoin scheert hoge toppen

Sinds het voorstel op tafel lag om spaargeld te belasten, is er een ware rush ontstaan naar het virtuele geld.

Tot voor enkele weken was de Bitcoin niet meer dan een financieel experiment, maar nu wordt het aanzien als veilige haven voor het fiatgeld, dit heeft ervoor gezorgd dat de prijs voor de Bitcoin explodeert de laatste dagen en weken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Kroatië per 1 juli bij de EU: moet dat nu echt?

Omdat de waan van de dag het niet toeliet hadden de mainstreammedia de voorbije dagen er amper oog voor, maar sinds begin deze week staat het vast: op 1 juli wordt Kroatië het 28ste land dat toetreedt tot de Europese Unie.