Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33236 tot 33240
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Commissie onderzoekt bankencrisis Cyprus, president levert deel salaris in

De Cypriotische regering heeft een commissie benoemd die onderzoek moet voeren naar de bankencrisis op het eiland. Dat heeft een presidentieel raadgever aangekondigd. Hij meldde ook dat president Nicos Anastasiades en zijn ministers hun salaris met respectievelijk 25 en 20 procent gaan verminderen. Ze geven ook hun dertiende maand op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Ook Canada aast op het spaargeld

De redding van Cyprus opende de doos van Pandora. Door spaargeld te gebruiken om banken te redden, hebben ze ook andere landen op het idee gebracht dit in te voeren. Vorige week lanceerde Canada een economisch actieplan waarin vermeld staat dat spaargeld gebruikt mag worden in het geval een bank gered moet worden van de ondergang, zo staat op 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Economische crisis heeft Europa minder gezond gemaakt

De zware besparingsmaatregelen die de Europese regeringen hebben genomen om hun schuldenproblemen aan te pakken, hebben de regio niet alleen in een recessie geduwd, maar kunnen ook gedeeltelijk verantwoordelijk worden gesteld voor de uitbraak van ziektes die normaal niet in Europa worden opgemerkt en een opmerkelijke piek in zelfmoorden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine. De World Health Organization (WHO) heeft de Europese landen al gewaarschuwd niet radicaal te besparen op de gezondheidssector.

"Sinds de financiële crisis van vijf jaar geleden heeft de openbare gezondheidszorg in Europa zware budgetbeperkingen moeten doorvoeren, terwijl medische behandelingen werden gerantsoeneerd en ziekenhuisrekeningen duurder werden," merkt onderzoeksleider Martin McKee, professor Europese openbare gezondheid aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine, op. "Landen die de openbare bestedingen het zwaarst hebben teruggeschroefd - Griekenland, Spanje en Portugal - hebben ook op medisch vlak de zwaarste klappen gekregen."

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Tekort Portugal loopt op naar 6,4 procent van het bbp

Het overheidstekort van Portugal is vorig jaar uitgekomen op 6,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat meldt het Portugese statistiekbureau. Daarmee was het gat op de begroting groter dan een jaar eerder, toen het tekort uitkwam op 4,4 procent.

Bron: superspreekbeurt.nl
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Jongen van 9 jaar heeft eigen bedrijf

Henry Patterson uit het Verenigd Koninkrijk heeft sindskort zijn eigen bedrijfje dat al 100 bestellingen heeft binnen gekregen. Zijn pas opgerichte bedrijf is een online winkel die, hoe kan het ook anders, snoep verkoopt…  Met zijn online winkel ‘Not Before Tea’ heeft hij zelfs al wat verdiend!

Henry verkoopt al sinds hij zeven was spulletjes om er geld mee te verdienen. Hij begon met het verkopen van mest langs de weg, vervolgens stapte hij over op eBay en nu heeft hij dus zijn online winkel ‘Not Before Tea’. Aldus de Engelse krant Daily Mail.