Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 33236 tot 33240
Bron: openhandel.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

De waarde van Bitcoin met 30% omhoog!

Sinds Cyprus toestanden afgelopen week, zijn er sinds zondag 3 Bitcoin apps omhoog geschoten in de download-lijsten in Spanje. Dit is goed te zien aan de koers van Bitcoin in euro grafiek, volgens Zerohedge.

Volgens analisten is Bitcoin een goede alternatief voor goud en momenteel een veilige haven voor investeringen tussen de € 1.000 en de € 10.000.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

ECB zet druk op de Cypriotische ketel

Bloomberg blijkt dat de Europese Centrale Bank heeft laten weten voor maandag 25 maart een oplossing te willen zien voor de crisis in Cyprus. Draghi en z’n vrienden zullen (de banken in) Cyprus tot aanstaande maandag van noodliquiditeiten voorzien (die waarschijlijk hard nodig zijn), maar daarna wordt de geldkraan dichtgedraaid. Cyprus krijgt nu nog hulp van Emergency Liquidity Assistance (ELA). De Cypriotische bankenwereld is daar momenteel letterlijk van afhankelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Krijgt Spanje ook een bankenbelasting aan de broek gesmeerd?

De zaak Cyprus heeft een aantal slapende spoken wakker gemaakt. De grootste boeman is uiteraard die van de veiligheid van onze spaardeposito’s. Die waren gegarandeerd tot 100.00 euro, maar deze garantie bleek uiteindelijk niet zo waterdicht als iedereen klakkeloos had aangenomen.

Binnen Europa kijkt nu iedereen naar iedereen: wie zal als volgende aan de beurt zijn om een bankbelasting aangesmeerd te krijgen? Kandidaten zijn er in feite genoeg, het volstaat in feite om het rijtje met Zuid-Europese landen in moeilijkheden af te lopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Bernanke: De banken zijn nog steeds “Too Big To Fail”

Tijdens een persconferentie heeft Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve, toegegeven dat de Amerikaanse banken nog steeds "Too Big To Fail" zijn en dat er niets veranderd is de laatste jaren. Dit probleem zorgt nog steeds voor een bedreiging van de economie, zo staat te lezen op de Huffington Post.

Vorige maand ging Bernanke nog in discussie met Senator Elizabeth Warren over het onderwerp en impliceerde Bernanke nog dat de 

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

1 op 5 transportbedrijven in problemen door laattijdige betalingen

Eén op de vijf transportbedrijven kampt met liquiditeitsproblemen die voornamelijk veroorzaakt worden door laattijdige betalingen van de opdrachtgevers. Dat blijkt volgens Febetra uit een enquête van het Instituut voor Wegtransport en Logistiek België. De federatie van de Belgische transporteurs en logistieke dienstverleners vraagt dat de betalingstermijn overeenkomstig een Europese richtlijn beperkt wordt tot dertig dagen.