Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 33241 tot 33245
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Spanjaarden richten blik op Bitcoins?

Spanjaarden hebben het afgelopen weekend veel apps voor Bitcoins op hun smartphone geïnstalleerd. Nu Cyprus een 'bank holiday' meemaakt neemt de belangstelling voor dit alternatieve geld toe. De waarde van de digitale valuta is de afgelopen twee dagen al met 15% gestegen.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Eigen woning van ruim één miljoen huishoudens onder water

Begin 2011 waren er 4,2 miljoen huishoudens met een eigen woning. Bij ruim één miljoen was de waarde van deze woning op dat moment lager dan de fiscale hypotheekschuld. Sinds 2008 is het aandeel huishoudens met een woning met onderwaarde bijna verdubbeld: van 13 procent tot 25 procent meldt het CBS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Nieuwe deal met Cyprus kan erg snel komen…

De stemming over het Cypriotisch reddingsplan heeft de kaarten weer helemaal anders geschud. Volgens de waarnemer is de kans meteen weer groter geworden dat het land de Euro-zone zal moeten verlaten. Hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan, moet nog ingevuld worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Staan we aan de vooravond van de volgende wereldcrisis?

Heeft u ook opgemerkt dat de markten sinds het uitbreken van de Cyprus-crisis het hoofd opvallend koel hebben gehouden? Zelfs het bericht dat de parlementsleden het voorstel om een bankenbelasting in te voeren de deur uitkieperden lokte amper reacties uit.

Cyprus is inderdaad een klein eiland met iets meer dan 1 miljoen inwoners, driekwart Grieken en één kwart Turken. Economisch gezien stelt het land niet veel voor, dus lijken de risico’s op een besmetting richting andere delen van Europa eerder klein.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

De reactie van Marc Faber op Cyprus

Marc Faber was te gast bij ETnow om zijn visie op de crisis in Cyprus te geven. Volgens Faber is er weinig impact van de Cypriotische bankencrisis op de groeimarkten.