Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 3326 tot 3330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Wordt dit land ’s werelds grootste producent van elektrische motoren?

...

Eén van die landen is Rusland. Er stroomt heel wat geld naar fabrieken voor elektrische motoren in Rusland. Zo investeert VEM, na Siemens Duitsland’s belangrijkste bouwer van elektrische motoren, fors in de fabriek van Genborg, nabij het Russische Lipetsk.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2016

“It ain’t over untill the fat lady sings.”

Begin vorige maand gaf ik u mijn eigen visie op de moderne versie van democratie mee: een toneel, georganiseerd door centrale bankiers, om de fiscale slaven verdeeld te houden in “links” en “rechts”: zolang de ene slaaf denkt dat de andere slaaf het probleem is, kan het systeem op twee oren slapen. Divide et impera, modern style.

Het is dan ook op die manier dat de overwinning van Trump volgens mij bekeken moet worden: zélfs al wordt hij president – iets wat tot 19 december nog geen finale zekerheid is – dan nog zal “The Deep State” (cf. Paul Craigh Roberts) er geen nacht over wakker liggen: het is niet omdat “het volk” andere acteurs gekozen heeft, dat het voorziene scenario daarom moet veranderen. Hoogstens zijn die nieuwe acteurs wat weerbarstiger, en is er dus wat extra manipulatie nodig. Maar zolang men zich focust op de spelers, en niet op de spelregels, is er in principe geen gevaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Trump slaagt erin China uit te dagen nog voor zijn officiële benoeming

China liet dit weekend officieel zijn ongenoegen weten nadat Trump als eerste Amerikaanse president na bijna 4 decennia contact legde met Taiwan. Taiwan wordt beschouwd als een afvallige provincie van China volgens de Chinese leiders.

Het lijkt erop dat Trump zijn eerste politiek gevoelige wapenfeit ten opzichte van China een feit is. Door het contact op te nemen met Taiwan voelt China zich aangevallen waardoor de komende relaties tussen China en de Verenigde Staten direct onder druk komen te staan.

Aan Chinese zijde wordt er officieel nog vrij rustig gereageerd gezien de omstandigheden waarbij het voornamelijk Taiwan aanvalt dat “een spelletje speelt”. Achter de schermen wordt er echter bevestigd dat dit mogelijks grote gevolgen kan hebben indien de Amerikaanse politiek de komende jaren op een dergelijke manier zal worden verder gezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

OPEC vreest daadwerkelijke uitvoering akkoord

De olieprijzen maakten de afgelopen week een sterke klim waar, dit na de beslissing van de OPEC om de productie opnieuw te beperken. Tegelijkertijd waarschuwt de OPEC ondertussen dat het al dan niet handhaven van deze hogere prijs moeilijk kan worden door de valsheid van diverse leden.

De prijsstijging die de internationale olieprijzen de afgelopen week lieten noteren komt voor uit het eerste akkoord van de OPEC in bijna 8 jaar omtrent het stabiliseren van de olieproductie. Dit akkoord is niet enkel van tel voor de OPEC landen maar ook olieproducent Rusland doet deze keer mee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Erdogan mispakt zich zwaar: forexmarkt laat zich niet manipuleren

De Turkse president Recep Tayyp Erdogan lig reeds geruime tijd op ramkoers met het Westen en Europa in het bijzonder. Militair kan het Westen niet veel uitrichten al ziet het er naar uit dat het Westen op een ander vlak wel de meerdere is, en net datgeen wordt nu als beschuldiging uitgesproken.

Erdogan beschuldigt zijn politieke tegenstanders er nu van dat deze de Turkse economie saboteren door speculatie enerzijds en het manipuleren van de wisselkoersen anderzijds. Zelfs met behulp van het aanpassen van de rentevoeten kan niet tegengegaan worden dat de Turkse lira dieper en dieper wegzinkt.