Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3326 tot 3330
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Jaaroverzicht: Meer financiele repressie in 2016

Het jaar is bijna afgelopen en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op de belangrijkste trends en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Een daarvan is de toenemende financiële repressie, die zich uit in verdere beperkingen op het gebruik en het bezit van contant geld.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Armoede tijdens jeugd zorgt voor levenslange problemen

Kinderen die in armoede opgroeien, dreigen als een volwassene ook met een psychologische deficit te worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University bij meer dan driehonderd proefpersonen, die van hun negende tot vierentwintigste jaar werden gevolgd.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Goudreserves Duitsland nu grotendeels in Frankfurt

De Duitse centrale bank heeft net als in 2015 ook in 2016 een flinke hoeveelheid goud.......

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Jaaroverzicht: Goudmarkt in 2016

Het jaar 2016 zou je kunnen omschrijven als het jaar waarin de neerwaartse trend voor goud doorbroken werd. De combinatie van dalende aandelenkoersen en de dreiging van een langdurig lage of zelfs negatieve rente gaven de aanzet voor een vlucht richting edelmetalen. Halverwege het jaar stond de goudprijs bijna 23% hoger, terwijl zilver in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs met 37% omhoog schoot. Daarmee was de eerste helft van 2016 het beste halfjaar voor goud sinds 1974.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Binnen 10 jaar bestaat er geen cash geld meer

Wat zou jij doen als je nooit meer met cash geld kon betalen? Wat als alles elektronisch gaat? Elektronische betalingen hebben zo hun voordelen. Het is gemakkelijk en snel. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden: je hebt totaal geen controle meer over je geld. India gaf enkele weken geleden het startschot om cash geld te bannen uit de wereld. Volgens experts kan het over 10 jaar al zover zijn: een cashloze wereld.

Je leest er niets over in de gewone media, maar stap voor stap evolueren we wereldwijd naar een financieel systeem waarbij cash geld niet meer bestaat en overheden alles kunnen doen wat ze maar willen met jouw digitaal geld. Wie denkt dat zijn geld veilig is op een rekening, denkt beter eens goed na over onderstaande evolutie.