Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 33261 tot 33265
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

De immense potentie in Zilver

Zilver is niet alleen een edelmetaal, maar ook bruikbaar als munt en dient als industrieel product. Gekeken naar een theoretische benadering van Zilver op basis van de 'allround' bruikbaarheid, dan zou je niet anders kunnen concluderen, dan dat Zilver van toepassing is in elke staat van de economische cyclus.

Overheden hebben zichzelf in een situatie gemanoeuvreerd, waarbij geld printen de enigste oplossing lijk te zijn om het ineenstorten van de economie te voorkomen. Het economische klimaat nader bekeken laat de volgende zaken zien:

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

S&P verlaagt rating Cyprus

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verlaagde donderdag zijn rating voor Cyprus van 'CCT+' naar 'CCC', waarmee het land als kwetsbaar wordt bestempeld. De vooruitzichten voor het land zijn negatief.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Einde van de Banken in Cyprus

© afp.Het Cypriotische parlement buigt zich over een wetsvoorstel voor de hervorming van de bankensector. Dat heeft de president van de centrale bank, Panicos Demetriades, gezegd. De hele dag al zijn er geruchten dat een sluiting van de Popular Bank, één van de Cypriotische banken die het meest bedreigd zijn door de blootstelling aan Griekse schulden, nabij is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Cyprus vreest het schoothondje van de Russen te worden

De Cyprioten kijken met enige argwaan richting Rusland, een land dat mogelijk kan bijdragen aan de oplossing van de bankencrisis in het land. De band tussen Cyprioten en Russen is altijd heel sterk geweest, al was het maar vanwege het gemeenschappelijke orthodoxe geloof.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Zwitserland zet volgende stap in repatriëring goud uit de VS

In navolging van zijn buurland Duitsland, zal Zwitserland mogelijk ook zijn goud repatriëren uit de Verenigde Staten. Een petitie met 106.000 handtekeningen werd afgeleverd aan de Zwitserse overheid. De initiatiefnemers hebben er vertrouwen in dat deze petitie zal leiden tot een wijziging van de beleid van de Zwitserse goudvoorraden aldus