Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 33261 tot 33265
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Japanse centrale bank draait geldkraan open

De Japanse centrale bank draait de geldkraan verder open om de economie te stimuleren. De nieuwe gouverneur Haruhiko Kuroda kondigde vandaag aan fors meer obligaties te gaan opkopen, in een poging de deflatie in het land een halt toe te roepen. Japan kampt al zo'n vijftien jaar met dalende prijzen, wat een rem zet op de economische groei.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Dreigende taal uit Noord-Korea, tail-risks nemen opnieuw toe

De oorlogszuchtige taal die Noord-Korea al enkele maanden spreekt werd tot dusver niet erg au serieux genomen. Van de Noord-Koreanen is al langer geweten dat het rare jongens zijn, tot alles en nog wat in staat. Ze tonen wel hun spierballen, maar hebben tot dusver eigenlijk nog geen vlieg kwaad gedaan. Alleszins de laatste 50 jaar niet.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

De Bitcoinmania: veiliger dan goud of bubbel du jour?

De waarde van degedecentraliseerde virtuele munteenheid Bitcoin overschreed in het paasweekend honderd dollar en de totale marktkapitalisatie anderhalf miljard dollar (waarmee hij meer waard is dan 20 nationale munten). Gisterennacht bereikte de waarde van één Bitcoin een voorlopig record van 147 dollar – en dat terwijl de prijs twee weken geleden op amper 47 dollar stond.

Bitcoin werd in 2008 gecreëerd door Satoshi Nakamoto die zijn visie voor een veilige, virtuele, schaarse en gedecentraliseerde munteenheid waarmaakte via een uiterst geavanceerd encryptiesysteem en open source P2P-principes. Elke Bitcoin hoort toe aan een persoonlijke digitale portefeuille. Er is geen ‘centrale bank’: alle individuen in het netwerk managen samen het systeem.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Het probleem is niet Cyprus, het is de euro!

Het originele artikel The problem is not Cyprus, it’s the euro  van een Deense Bankier, Lars Seir Christenser co-founder & CEO of Saxo Bank A/S,  kregen we toegestuurd door een  Amerikaanse vriend die jarenlang in Cyprus heeft gewoond. Ik vind het zo goed en overtuigend dat we het zo snel mogelijk, zonder vertaling hieronder voor u plaatsen.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Tekort bij pensioenfondsen afgewenteld op 5,6 miljoen Nederlanders

Analyse door Leonie Hogervorst Tekort bij pensioenfondsen afgewenteld op 5,6 miljoen Nederlanders

68 Nederlandse pensioenfondsen kortten op 1 april hun uitgekeerde pensioenen tot wel 7 procent. Dit moesten zij onder druk van de Nederlandsche Bank, die de dekkingsgraad weer op het gewenste niveau van 105 procent wil zien. 5,6 miljoen mensen worden hierdoor geraakt: een derde van het totaal aantal inwoners van Nederland. En bij deze korting blijft het niet: in 2014 zullen sommige fondsen nogmaals een korting doorvoeren.