Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33271 tot 33275
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Cyprus praat verder met Rusland over geld

Cyprus en Rusland praten donderdag verder over een oplossing voor het schuldprobleem van de eilandstaat. 

Er worden meerdere mogelijkheden onderzocht, zei de Cypriotische minister van Financiën Michaelis Sarris. ,,Banken, gas. Er wordt gekeken waar Cyprus en Rusland mogelijkheden zien tot samenwerking of hulp'', aldus de minister.

Volgens marktvorsers zou Rusland, mogelijk via de staatsbank VEB, Cyprus kunnen voorzien van een nieuwe lening in ruil voor rechten op de winning van gas en belangen in staatsbedrijven. O

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Keren goud en zilver terug als betaalmiddel in Arizona?

In Arizona kan het in 2014 werkelijkheid zijn, het betalen met gouden en zilveren munten. Amerikanen die zich zorgen maken over de houdbaarheid van de dollar zoeken hun toevlucht in edelmetalen, die ze nu ook willen gebruiken als betaalmiddel.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

De kosten van tien jaar Irak oorlog

De totale kosten van de Irak oorlog zijn gestegen tot naar schatting $1,6 biljoen. Dat is veel meer dan de $55 miljard die de regering Bush ons tien jaar geleden voorspiegelde. Met alle rentelasten erbij loopt het pas echt in de papieren: $6 biljoen tegen 2053..

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Cyprus heeft nog steeds zwaard van Damocles boven het hoofd

De Cypriotische banken blijven tot dinsdag dicht, het eiland zit namelijk met een gigantisch probleem opgezadeld. Oude bondgenoot Rusland kan met geld over de brug komen. De Russen zijn echter ook niet gek, gratis zal die steun niet verleend worden.

Het blijft dus dansen op een slappe koord. Cyprus heeft nog steeds zwaard van Damocles boven het hoofd want Europa houdt het been stijf. De Cyprioten voelen zich in de steek gelaten door Europa en vooral door Duitsland. Angela Merkel verklaarde gisterenmorgen dat de Cypriotische banken hoe dan ook zullen moeten bijdragen om problemen onder controle te krijgen.

Bron: vtm.be
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Plan B van Cyprus - Pensioenpot nationaliseren.

In Cyprus heeft president Anastasiades een plan B klaar om zijn land van het bankroet te redden. In het nieuwe reddingsplan staat onder meer dat de pensioenfondsen genationaliseerd zouden worden. Die maatregel moet 3 miljard euro opleveren. Er zou ook een heffing komen op spaarrekeningen waar meer dan 100.000 euro op staat.

Eergisteren verwierp het Cypriotische parlement het Europese reddingsplan. Europa wou Cyprus 10 miljard euro lenen maar vroeg dat de kleine spaarders zouden meebetalen.