Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 33276 tot 33280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Japan heeft de weg naar reflatie ingeslagen

Zal Japan er ditmaal in slagen om korte metten te maken met de deflatie? De Japanners zien nu een hele nieuwe generatie politici arriveren die het anders en beter wil doen dan hun voorganger. De euforie in het land van de rijzende zon is groot de verwachtingen hooggespannen, zeker na de aankondiging van de Japanse centrale bank van vanmorgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Middelkoop over de Bitcoin

We kunnen er tegenwoordig gewoon niet omheen, de Bitcoin. Het blijft de media beroeren, zelfs goudgoeroe Willem Middelkoop heeft zich recent in de Bitcoin verdiept. In een interview met de Nederlandse Willem Middelkoop praat hij onder andere over de Bitcoin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Groeilanden omarmen de goudstandaard

Terwijl goud in de Westerse landen wordt aanzien als een barbaars relikwie, zien de opkomende groeilanden goud als een teken van welvaart. Er is dan ook een groot verschil tussen de 2 wereldblokken. In de groeilanden verkiezen ze fysiek goud, in de Westerse landen verkiezen ze papieren goud. Wat zou nu de beste garantie zijn voor de creatie van welvaart vraagt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Wie wil er nog dollars?

De BRICS-landen richten hun eigen investeringsfonds op. China en Brazilië tekenen een bilateraal akkoord om handel te drijven in de eigen munt. China en Australië hebben een handelsakkoord in de eigen munt, zonder de dollar. De Federal Reserve moet 70 % van de Amerikaanse obligaties kopen bij gebrek aan geïnteresseerden. De status van de dollar is tanend en verliest snel aan kracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Jim Sinclair: Op naar een nieuwe wereldmunt, maar eerst een crash

Volgens Jim Sinclair leven we in een wereld zonder alarm. Sinds Bretton Woods is het alarmsysteem van de economie afgezet, zowel bij valuta als obligaties en alle andere activa. Alles moet in het werk gesteld worden om de indruk te wekken dat alles goed gaat. Dit systeem is onhoudbaar en zal instorten zegt hij tegen King World News.

In de goudmarkt is de ergste dag meestal de laatste dag van de correctie. Sinclair gelooft in het Plunge Protection Team (PPT) dat ervoor moet zorgen dat de goudprijs onderdrukt blijft en de aandelen het zo goed mogelijk doen. Dit moet de indruk wekken dat het systeem van fiatgeld nog volop in leven is.