Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33281 tot 33285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Krugman: Cyprus zou beter de euro verlaten

Paul Krugman schrijft in zijn laatste stuk voor de New York Times dat hij ervan overtuigd is dat Cyprus veel beter de euro kan verlaten. Cyprus heeft zich nu geëngageerd om door een zware depressie te gaan in ruil voor deelname aan het europroject. De Duitse overtuigingskracht moet groot zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Financials delen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan in de klappen

De beurs op Wall Street legde gisteren een opvallende slagkracht aan de dag. Even zag het er naar uit dat de investeerders in beperkte mate bereid waren om te capituleren, maar niets daar van. Een late koopgolf hielp de Nasdaq aan een hoger slot, de Dow Jones en de S&P 500 bleven lichtjes in het rood.

Maar toegegeven, de S&P 500 begint ons langzamerhand op de zenuwen te werken. Deze index beweegt nu al 13 dagen op rij op minder dan 10 punten van zijn record closing high, maar slaagt er maar niet in om komaf te maken met deze klip. Die record closing high staat op 1,565.15 en dateert van 9 oktober 2007.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Wil men de bevolking schrik aanjagen om inflatie te creëren?

De omloopsnelheid van het geld staat in de Verenigde Staten op het laagste niveau in 50 jaar. Om inflatie te hebben, moet de omloopsnelheid van het geld omhoog. De omloopsnelheid van geld is de gemiddelde frequentie, waarmee een eenheid van geld in een bepaalde tijdsperiode wordt uitgegeven. Hoe hoger de omloopsnelheid, hoe hoger de inflatie. Deze daling tot het zwakste niveau in een halve eeuw wijst dat we in een deflatoire omgeving zitten.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Brisante primeur van het FD: Topbankiers van Abnamro wegens corruptie ontslagen

Brisante primeur van het FD: De Nederlandse staatsbank ABN Amro heeft twee belangrijke bankiers vorige week ontslagen op verdenking van corruptie in relatie tot het handelsembargo tegen Iran.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Spanning voor opening banken Cyprus

Enkele uren voor de banken op het eiland opengaan, heerst op Cyprus een gespannen sfeer. Agenten houden de wacht bij de banken. Voor sommige filialen staan vooral oudere klanten al te wachten.

De banken gaan om 11.00 uur (Nederlandse tijd) open. Zij zijn anderhalve week dicht geweest om te voorkomen dat klanten al hun geld van hun rekening zouden halen.