Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 33286 tot 33290
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Column Kees de Kort | Herstel komt er voorlopig niet aan

"Het is allemaal lager dan een maand geleden. Behoorlijk lager", legt De Kort uit. "Frankrijk wisten we al, maar dat wordt nog lager. En in Duitsland zitten ze nog nét boven de 50. Maar ze zijn echt ver teruggevallen. Dat ziet er allemaal niet geweldig uit."Tel daarbij de stijgende werkloosheid in Nederland op en De Kort concludeert: "Kortom, ik durf nog steeds te stellen dat het herstel aan de horizon er voorlopig niet aan komt.""In Duitsland gaat het nog wel het beste van de hele eurozone, maar ook daar gaat het een stuk minder dan een tijdje geleden. En van groei is in Duitsland, als je op basis van deze cijfers kijkt, de komende tijd geen sprake."

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

SP: Rutte verbreekt record werkloosheid

De werkloosheid is in februari met 21.000 gestegen. 7,7 procent van de beroepsbevolking zit zonder werk meldt het CBS.

SP-leider Emile Roemer ziet hierin het bewijs dat de ‘banenmotor’ van Rutte definitief gefaald heeft.

‘Deze stijging is dramatisch. Het dertig jaar oude record werkloosheid is door Rutte verbroken. Wie moet er nu nog overtuigd worden dat bezuinigen een averechts effect heeft?’ Roemer riep al herhaaldelijk op dat er een investeringsplan moet komen. ‘Er zitten nu 613.000 mensen thuis. Die moeten aan het werk geholpen worden door te investeren in onze economie, en in het bijzonder in de bouwsector.’

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

De bitcoin als redding?

Something extreme is happening in Europe. Since Sunday, Bloomberg Businessweek reports a trio of Bitcoin apps have soared up Spain's download charts, coinciding with news that cash-strapped Cyprus was planning to raid domestic savings accounts to pay off a $13 billion bailout tab. “This is an entirely predictable and rational outcome for what’s happening in Cyprus,” says ConvergEx's Nick Colas. "If you want to get a good sense of the stress European savers are feeling, just watch Bitcoin prices."

The value of the virtual currency has soared almost 30 percent in the last two days. "One hundred percent of that is due to Cyprus," says Colas. "It means the Europeans are getting involved." As German economist Peter Bofinger warned in an interview with Spiegel Online: "European citizens must now fear for their money."

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Spaarheffing Cyprus niet meer op tafel.

Er ligt geen aangepaste versie van de omstreden belasting op spaargeld op tafel bij het crisisoverleg tussen regering en parlement in Cyprus. Dat heeft parlementsvoorzitter Yianakis Omirou donderdag gezegd.

Politici overleggen koortsachtig over een ,,plan B'' na de afwijzing eerder deze week van een plan om spaarders te laten meebetalen aan de redding van Cyprus. Het land moet een kleine 6 miljard euro bijeenschrapen om in aanmerking te komen voor 10 miljard euro aan Europese financiële steun.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Pensioenfondsen staan er beter voor

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand een stuk beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad, waar fondsen hun vermogen mee vaststellen, steeg in februari naar 104 procent.

De dekkingsgraden zijn als gevolg van een extreem lage rente en hogere levensverwachting vorig jaar nog flink gedaald. Er zijn 68 pensioenfondsen die daarom per 1 april kortingen moeten doorvoeren op de pensioenen. De kortingen raken 5,6 miljoen Nederlanders.