Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 33286 tot 33290
Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Het probleem is niet Cyprus, het is de euro!

Het originele artikel The problem is not Cyprus, it’s the euro  van een Deense Bankier, Lars Seir Christenser co-founder & CEO of Saxo Bank A/S,  kregen we toegestuurd door een  Amerikaanse vriend die jarenlang in Cyprus heeft gewoond. Ik vind het zo goed en overtuigend dat we het zo snel mogelijk, zonder vertaling hieronder voor u plaatsen.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Tekort bij pensioenfondsen afgewenteld op 5,6 miljoen Nederlanders

Analyse door Leonie Hogervorst Tekort bij pensioenfondsen afgewenteld op 5,6 miljoen Nederlanders

68 Nederlandse pensioenfondsen kortten op 1 april hun uitgekeerde pensioenen tot wel 7 procent. Dit moesten zij onder druk van de Nederlandsche Bank, die de dekkingsgraad weer op het gewenste niveau van 105 procent wil zien. 5,6 miljoen mensen worden hierdoor geraakt: een derde van het totaal aantal inwoners van Nederland. En bij deze korting blijft het niet: in 2014 zullen sommige fondsen nogmaals een korting doorvoeren.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Heel Europa zoekt werk

door StampMedia _, Zsa-Zsa Lazo, Diede Verbart Heel Europa zoekt werk

De jeugdwerkloosheid in Europa ligt meer dan twee keer zo hoog als de gemiddelde werkloosheid. Een op de vier jongeren vindt geen job. De economie heeft niet het vermogen om genoeg banen te creëren.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Faber: Overheden zullen ooit 20 % tot 30 % van ons geld afpakken

In 2011 verklaarde Marc Faber dat alle pogingen mislukt waren om de overtollige schulden weg te werken en dat centrale banken er niet in slagen om voldoende inflatie te creëren om de schulden weg te inflateren. De enige manier om de schulden weg te werken zou een globale herstructurering van de schulden zijn.

Bron: groene.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Het financiële waterhoofd van Nederland

Bijna 68 miljard euro kan de financiële sector de Nederlandse belastingbetaler op dit moment kosten. Dat stelt De Groene Amsterdammer deze week op basis van cijfers van de Rekenkamer en het ministerie van Financiën.