Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33291 tot 33295
Bron: silverdoctors.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Abn Amro stopt per 1 April met beheren en leveren van edelmetalen.

ABN AMRO to another custodian for the precious metals gold, silver, platinum and palladium. This we your investments in precious metals otherwise handle and administer. In this letter you can read more about it.

With the transition to the new custodian will include the following from 1 April 2013 for you to change.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Egan-Jones waardeert Verenigd Koninkrijk af - van AA- naar A+

Thought you could shut up Egan-Jones? Sure, you could... as a NRSRO: the same worthless designation that is carried by Moodys and S&P. However, that does not prevent them to act, and provide their ratings opinion, as a non-NRSRO. Which is exactly in what capacity the infamous firm, which was targeted by the SEC for daring to downgrade the US (the same reason S&P was sued by the DOJ later), just downgraded the UK from AA- to A+.

Bron: vice.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Deze jongen leende een berg geld om het financiële systeem onderuit te halen

In 2008 leende Enric Durán €492.000 van 39 verschillende financiële instellingen, zonder van plan te zijn dat bedrag ooit terug te betalen. Zoals het een goede antikapitalistische activist betaamt, gaf hij dat geld niet uit aan met Swarovski-kristallen ingelegde keukenmessen of met bladgoud versierde frisbees. In plaats daarvan pompte hij het geld in een aantal antikapitalistische doelen en gebruikte hij de rest om Crisi op te richten, een gratis krant die uitlegt wat hij heeft gedaan en anderen aanspoort om zijn voorbeeld te volgen. Door deze actie werd Enric in één klap een held, maar wel een held die zich op het randje van de wet begeeft. De politie vond dan ook dat hij voor z’n protestactie gestraft moest worden. Enric zat in 2011 twee maanden lang in de gevangenis, maar werd vrijgelaten in afwachting van zijn proces, dat eerder deze maand zou plaatsvinden. Zijn minimale straf zou acht jaar zijn, wat misschien wel verklaart waarom hij weigerde naar zijn eerste procesdagen te komen. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

'Voedselprijzen dalen, maar blijven hoog'

Voedselprijzen zijn de afgelopen 6 maanden wereldwijd gedaald, maar liggen nog altijd dichtbij hun historische hoogtepunt.

Dat stelt de Wereldbank in een donderdag gepresenteerd rapport.

Volgens de ontwikkelingsbank zijn de voedselprijzen tussen oktober en februari gedaald, nadat ze in augustus vorig jaar een historische piek hadden bereikt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Cypriotische banken openen met zware beperkingen

Banken in Cyprus openen vanmorgen na anderhalve week weer hun deuren, maar het kapitaalverkeer wordt stevig aan banden gelegd. Dat blijkt uit plannen die de Cypriotische regering vandaag bekendmaakte. Volgens kredietbeoordelaar Moody's neemt de kans dat Cyprus de eurozone moet verlaten met de dag toe.