Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 33296 tot 33300
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Extreme betalingsachterstand hypotheken in Ierland

Door de economische crisis en door een foutje in de wetgeving betalen steeds meer Ieren de aflossing op hun hypotheek niet meer. Inmiddels heeft naar schatting 16% van alle huiseigenaren met een hypotheek een betalingsachterstand van tenminste 90 dagen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Huishoudens hebben steeds minder te besteden

Het reƫel beschikbaar inkomen van huishoudens in Nederland is voor het vijfde jaar op rij gedaald. De daling in 2012 bedraagt 3,2%. Dit is de sterkste afname sinds het begin van de reeks in 1981. De daling is het gevolg van de afname van de werkgelegenheid, hogere afdrachten van belastingen en premies, en de inflatie. De inflatie lag met 2,5% ruimschoots boven de gemiddelde stijging van de cao-lonen met 1,6%. Mede door deze inkomensdaling zijn ook de consumptieve bestedingen van huishoudens in 2012 met 1,4% gekrompen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Na zonne-energie stoot BP ook divisie windenergie af

Olieproducent BP heeft zijn activiteiten in de Verenigde Staten op het gebied van windenergie in de etalage gezet. Het gaat om een belang in 16 windmolenparken met een gezamenlijke capaciteit van 2600 megawatt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

IMF leent Cyprus 1 miljard euro

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) draagt circa 1 miljard euro bij aan de noodleningen voor Cyprus. Dat maakte het fonds woensdag bekend.

De leningen worden verspreid over 3 jaar verstrekt en maken deel uit van het totale pakket aan noodleningen ter waarde van 10 miljard euro dat de eurolanden vorige week toezegden aan de noodlijdende eilandstaat.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Zuid-Korea bouwt dollarreserves verder af

Zuid-Korea heeft haar valutareserves in Amerikaanse dollars in 2012 opnieuw verkleind. De centrale bank wil haar reserves diversifiëren en koopt daarom meer goud en activa die genoteerd zijn in Chinese yuan.