Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 33296 tot 33300
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 maart 2013

"HSBC heeft in Argentinië €59 miljoen witgewassen"

De Argentijnse dochter van HSBC is door de belastingautoriteiten aangeklaagd voor het witwassen van €59 miljoen euro. In december trof HSBC nog een schikking van $1,92 miljard in de VS voor het faciliteren van witwassen en transacties met landen waar de bank geen zaken mee had mogen doen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 maart 2013

'Banken in Cyprus mogelijk pas dinsdag weer open'

Volgens persagentschap Dow Jones gaan de banken in Cyprus niet morgen, maar volgende week dinsdag pas weer open. De bank heeft meer tijd nodig om met de ECB tot nieuwe kapitaalcontroles te komen. die moeten voorkomen dat spaarders in één keer al hun geld weghalen bij de banken, zodra deze weer open gaan.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 20 maart 2013

Argentinië wendt zich tot goud - inflatie 26%

Despite an increase in risk appetite in recent months, systemic risk remains. As Reuters' Pedro da Costa noted the "global impact of events in Cyprus casts doubt on the notion that the financial system has gotten a lot stronger since the crisis." The Cypriot deposit levy is creating jitters among some investors who are increasing their gold positions. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 20 maart 2013

Column Kees de Kort | Schermen met hoge rentes

Cyprus was jarenlang een walhalla voor spaarders. Zij zagen hun kapitaal langzaam groeien dankzij de hoge rente die ze kregen over hun spaargeld. Misschien is het dus niet eens zo'n gek idee om die spaarders nu te laten meebetalen aan de redding van het land, zegt De Kort."Kijk, je kunt als belegger investeren als de rente raar hoog is en je meer risico loopt, maar tegelijkertijd was er sprake van een depositogarantiestelsel tot een bepaald bedrag. Dat kan natuurlijk met elkaar gaan wringen", zegt hij. "Als belegger denk je wel 'ik loop meer risico, maar er ís een depositogarantiestelsel'. Maar de vraag is dus of de Cypriotische toezichthouders niet wat strenger moeten zijn tegen de banken die van die rare rentes aanboden."

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 maart 2013

Cypriotische politici buigen zich over plan B

De Cypriotische regering strijdt op twee fronten om Cyprus van de financiële ondergang te redden. President Nicos Anastasiades praat op Cyprus verder met de oppositie en internationale instellingen over alternatieven voor het reddingsplan van de eurogroep. De Cypriotische minister van Financiën Michael Sarris probeerde in Moskou een financiële deal te sluiten met Rusland.