Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33306 tot 33310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Nieuwe goudvondsten nemen in sneltempo af

Een studie wijst aan dat nieuwe goudvondsten de laatste 10 jaar in een dalende lijn zitten. De laatste 4 jaar is deze trend zelfs nog versterkt. De daling neemt toe in het aantal vondsten maar ook in de gevonden grades. Dit wijst erop dat de gemakkelijk te vinden goudvoorraden tot het verleden behoren aldus Mineweb.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Slovenië en Luxemburg wijzen vergelijking met Cyprus van de hand

De eurolanden Luxemburg en Slovenië hebben de vergelijking met Cyprus, dat wegens de problemen in zijn financiële sector internationale hulp moest zoeken, van de hand gewezen. Die vergelijking werd gemaakt omdat al deze landen een relatief zware bankenactiviteit hebben in vergelijking tot hun nationale economie. Er gingen zelfs stemmen op om de bankactiviteit af te bouwen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Een kluis in je matras?

Een Spaans bedrijf denkt een gat in de markt gevonden te hebben met een nieuwe matras waarin een kluisje verwerkt zit. Een slimme manier om waardevolle spullen dicht bij huis op te slaan? Of liggen deze toch veiliger in een kluisje van de bank?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Rusland en Zuid-Afrika willen handelsblok voor platina

Rusland en Zuid-Afrika hebben tijdens het BRICS-topoverleg in Zuid-Afrika gesproken over de oprichting van een soort OPEC handelsblok voor platina en palladium. Rusland en Zuid-Afrika zijn met afstand de grootste producenten van deze metalen, die vooral in de auto-industrie gebruikt worden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Column Kees de Kort | Cyprus toont aan: bankenlobby verliest macht

"De bankenlobby is heel lang de baas geweest in de financiële wereld. Als het in het normale bedrijfsleven mis gaat met een bedrijf worden daar de betrokkenen op aangesproken. De bankenlobby heeft de afgelopen drie, vier jaar volgehouden dat niet de direct betrokkenen moeten worden aangesproken, maar de belastingbetalers. Nu in Cyprus wel de betrokkenen - bankeigenaren, verschaffers van vreemd vermogen en spaarders - worden aangepakt, wordt duidelijk dat die bankenlobby iets aan macht heeft ingeboet. De banken hebben altijd een soort uitzonderingspositie geclaimd onder het mom 'als wij omvallen, valt het systeem om'. Daar zijn de monetaire autoriteiten te lang in meegegaan. Dit is een keerpunt."