Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33316 tot 33320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Cypriotische bankenbelasting voorspelt onheil voor obligatiebezitters

De Cypriotische bankenbelasting voorspelt onheil voor obligatiebezitters, zo waarschuwt Barclays. Ze kan namelijk het voorspel vormen van een nieuwe aanpak van de Europese schuldencrisis, waarbij de obligatiebezitters uiteindelijk niet meer gespaard zullen worden.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

De EU en de euro zijn failliet

Met het recente ‘reddingsplan’ voor Cyprus heeft de EU in Brussel definitief haar brevet van onvermogen afgegeven. Kleine spaarders mogen het gelag betalen voor het megalomane gedrag van banken. Ze mogen 6,9 procent afdragen over hun spaartegoed tot 100.000 euro. Daarboven is het tarief 10 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Solden bij goudmijnaandelen: je hoeft er niet van te houden…

In een wereld waar bijna alle activa alleen maar lijken te stijgen, ook diegene die jarenlang werden gemeden als de pest, blijven de goudmijnaandelen fors achter. De voorkeur voor goudmijnaandelen heeft niets te maken een persoonlijk statement, maar is gewoon een hard feit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Dexia brengt België alsnog in de problemen

Het plan van de Belgische regering om de kapitaalverhoging die bij Dexia werd doorgevoerd, bij de Belgische staatsschuld te tellen, wordt door Europa getorpedeerd. De kapitaalsinjectie van 2,9 miljard euro moet ingeschreven worden in de begroting 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Goudverkopen schieten omhoog na Cypruscrisis

Beleggers stappen in goud en zilver als veilige haven

Het reddingsplan om de financiële crisis op Cyprus te bezweren heeft  grote onrust te weeg gebracht onder spaarders en beleggers. Ook in Nederland is die trend merkbaar. De mogelijke precedentwerking van de Cypriotische spaarderstax zorgt ook in Nederland voor forse vraag naar fysiek edelmetaal. AmsterdamGold.com B.V., marktleider in de verkoop van fysiek edelmetaal, meldt een sterke toename van de omzet.