Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 33316 tot 33320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

ECB waarschuwt Litouwen geen Russisch geld aan te nemen

De ECB heeft Litouwen gewaarschuwd geen Russisch geld aan te nemen uit Cyprus. We schreven eerder al dat de Londense filialen van de twee getroffen banken de ganse week open bleven en geen beperkingen op de afhalingen hadden geplaatst. Hierdoor is er al veel (Russisch) geld van vertrokken uit Cyprus.

Bron: beurz.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

10 landen waar u beter geen spaarrekening kunt aanhouden

Even buiten de logische landen als Noord Korea, Syrië, Libië, Zimbabwe gaan we kijken naar landen waar u mogelijk ooit serieus geld had willen stallen.

1. Uiteraard staat op dit moment met stip op nummer 1 het eiland Cyprus. Daar wil je geen rekening aanhouden want op dit moment worden de rekeningen geplunderd en zijn de banken gesloten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Eurolanden en IMF woedend op Dijsselbloem

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft zich de woede op de hals gehaald van andere eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die beklagen zich in felle bewoordingen over de uitspraak van Dijsselbloem dat aandeelhouders en spaarders niet langer veilig zijn als hun land een lening vraagt van het Europees noodfonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

De honger van centrale banken naar macht

Olivier Blanchard, hoofdeconoom bij het IMF, waarschuwt dat centrale banken te machtig worden doordat ze steeds meer taken toegewezen krijgen. Centrale banken kunnen te machtig worden terwijl ze in feite onafhankelijk van de overheid zouden moeten opereren aldus 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Banken schrijven $3 miljard af op studieleningen VS

Amerikaanse banken hebben $3 miljard afgeschreven op studentenleningen. Inmiddels is de betaalachterstand opgelopen tot 17% van alle schuldenaren. Dat zijn er nogal wat, want er zijn 40 miljoen Amerikanen die een studielening opgenomen hebben.