Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 3336 tot 3340
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

OPEC vreest daadwerkelijke uitvoering akkoord

De olieprijzen maakten de afgelopen week een sterke klim waar, dit na de beslissing van de OPEC om de productie opnieuw te beperken. Tegelijkertijd waarschuwt de OPEC ondertussen dat het al dan niet handhaven van deze hogere prijs moeilijk kan worden door de valsheid van diverse leden.

De prijsstijging die de internationale olieprijzen de afgelopen week lieten noteren komt voor uit het eerste akkoord van de OPEC in bijna 8 jaar omtrent het stabiliseren van de olieproductie. Dit akkoord is niet enkel van tel voor de OPEC landen maar ook olieproducent Rusland doet deze keer mee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Erdogan mispakt zich zwaar: forexmarkt laat zich niet manipuleren

De Turkse president Recep Tayyp Erdogan lig reeds geruime tijd op ramkoers met het Westen en Europa in het bijzonder. Militair kan het Westen niet veel uitrichten al ziet het er naar uit dat het Westen op een ander vlak wel de meerdere is, en net datgeen wordt nu als beschuldiging uitgesproken.

Erdogan beschuldigt zijn politieke tegenstanders er nu van dat deze de Turkse economie saboteren door speculatie enerzijds en het manipuleren van de wisselkoersen anderzijds. Zelfs met behulp van het aanpassen van de rentevoeten kan niet tegengegaan worden dat de Turkse lira dieper en dieper wegzinkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Hollande neemt eindelijk verantwoordelijkheid op voor falen economie

Francois Hollande, de huidige Franse president, maakte op 1 december bekend dat hij niet meer gaat voor een nieuwe kandidatuur. Officieel een onverwachte beslissing al wijst de huidige economische situatie van Frankrijk erop dat zijn beleid op zijn zachtst gezegd nogal vernietigend was.

De Franse republiek, de grootste economie van de Eurozone, is in een slechte economische staat. Dit door verschillende zaken gekoppeld aan een niet-economisch beleid waarmee Francois Hollande jaren geleden probeerde de sociale snaar te bespelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Rust keert snel terug na referendum Italië

De uitslag van het Italiaanse referendum heeft vooralsnog niet voor grote onrust gezorgd op de financiële markten. Toen duidelijk werd dat het op een ‘nee’ zou uitdraaien ging de euro onderuit en doken de futures voor de Europese aandelenmarkten in het rood. Vroeg in de ochtend bereikte de euro zelfs een dieptepunt van $1,05 tegenover de dollar, om even later weer op te krabbelen tot het niveau van voor het referendum.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Ongezien: EU-rechtbank fluit de EU terug inzake de sancties tegen Rusland

De economische sancties worden al sinds jaar en dag hardnekkig bestreden door de Europese ondernemers. Dat kon u de afgelopen maanden en jaren volgen hier bij beurs.com.

Het verzet kwam echter quasi uitsluitend uit industriƫle en politieke hoek. De echte institutionele machthebbers en rechterlijke macht hielden zich voorlopig op de achtergrond. Tot nu.