Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 33361 tot 33365
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Schattenjacht in het echt: miljonair heeft goudschat van 2 miljoen verstopt

Neen, dit verhaal is geen aprilgrap en ook geen sprookje maar levensecht. De Amerikaanse miljonair Forrest Fenn (82) wil de wereld laten delen in zijn rijkdom, maar je moet er wel iets voor overhebben. In de bergen rond Santa Fe heeft de bejaarde weldoener een goudschat met een waarde van zo'n 2 miljoen dollar (zo'n 1,6 miljoen euro) verstopt. Om de locatie te achterhalen, moeten goudzoekers eerst een raadselachtig gedicht ontcijferen. Fenn houdt het spannend en lost af en toe nieuwe tips. In onderstaand filmpje lost hij alvast dat de schat verstopt is op 5.000 voet (ongeveer 1.525 meter) boven de zeespiegel Zo blijft de VS nu al een tijdje in de ban van de schattenjacht in het echt.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Machtsgreep ‘elite’ nadert voltooiïng

Nadat hij ook al de hand had gehad in de financiële paniek van 1893 en 1901 verspreidde JP Morgan in 1907 het gerucht dat vele kleine private banken in de problemen waren. De rekeninghouders raakten in paniek en begonnen hun geld van de banken te halen. De banken moesten, om overeind te blijven, enorme hoeveelheden geld lenen. Eerst van mensen als Morgan en JD Rockefeller, en na 1913 van de in dat jaar opgerichte Federal Reserve. In 1920 nam de Federal Reserve het ‘wijze’ besluit om alle gegeven leningen in één keer terug te vorderen. De meerderheid van de kleine en middelgrote banken in de VS en in West-Europa ging daardoor failliet, vele productiebedrijven met zich meesleurend. In de puinhopen werden vele noodlijdende banken en bedrijven en de bijbehorende goederen opgekocht door de grotere banken. Het was een klap die de wereldeconomie niet meer te boven kwam en die uiteindelijk voerde naar de Tweede Wereldoorlog en de totale machtsgreep van de centrale banken in de VS en Europa.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Opkomende economieën dumpen euro; ook dollarverkeer wordt omgeleid

Centrale banken in opkomende economieën verkochten in 2012 ruim 45 miljard euro’s, het equivalent van 8% van hun valutareserves. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De eenheidsmunt is nog goed voor 24% van de totale valutareserves van deze landen, het laagste niveau sinds de introductie in 2002 en ruim 7% minder dan bij zijn piek van 31% in 2009. Ter vergelijking, de opkomende economieën houden zo’n 60% van hun reserves in dollars aan. De euro wordt voornamelijk vervangen door Australische dollars en door munten uit opkomende economieën zelf.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Cyprus wil meer tijd van trojka

De Cypriotische overheid wil meer tijd krijgen van de trojka om een primair begrotingsoverschot te realiseren.

Het land kreeg al een jaar extra de tijd, tot 2017, maar zal in de onderhandelingen met de inspecteurs van de EU, de ECB en het IMF aansturen op een verdere verlenging tot 2018.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Europese Unie heeft haar 2 belangrijkste principes zonder boe of ba overboord gegooid

Er wordt vaak gezegd dat Cyprus een game-changer is geweest, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt steeds pijnlijker duidelijk dat dit inderdaad het geval is. Binnenkort hopen we te vernemen wat er precies is gebeurd, op dit moment kunnen we alleen maar gissen dat er ‘iets’ in het raderwerk van de EU is beland.

Die Europese Unie heeft haar 2 belangrijkste principes zonder boe of ba overboord gegooid. Nochtans waren het deze 2 principes die tot dusver gehanteerd werden om de 17 landen van de Eurozone bij elkaar te houden. In dat verband was ook de Draghi-put uitermate belangrijk.