Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 33381 tot 33385
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Wat is de ware reden van de storing bij banken?

We zijn inmiddels zo gewend geraakt aan internetbankieren, online betalen en iDeal, dat wanneer de functionaliteiten het begeven dit grote gevolgen heeft voor de detailhandel en eigenlijk de hele Nederlandse economie. De eerste bank die problemen ondervond met internetbankieren was de ING. De problemen begonnen woensdag 3 april. Een dag later begint het reguliere nieuws pas echt aandacht te besteden aan de problemen van de bank, terwijl de social media al eerder volstond met klachten over de storingen. De problemen waren zo omvangrijk dat ze niet snel even konden worden opgelost.

Bron:
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Tekort aan goud in India dreigt door lage prijs

Acuut tekort aan goud in India

Ondanks het feit dat India veel goud laat invoeren heeft men in het zuiden van het land te maken met serieuze tekorten. Juweliers zeggen onvoldoende goud te kunnen vinden met het trouwseizoen in het vooruitzicht. Handelscentra als Coimbatore, Thrissur en Kochi zeggen een groot tekort aan fysiek goud te hebben. De centra vertegenwoordigen gezamenlijk ongeveer 15 tot 20 procent van de totale jaarlijkse vraag naar het gele metaal in India.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Lessen van Margaret Thatcher

Margaret Thatcher is overleden.

Thatcher kreeg door haar harde manier van leidinggeven de bijnaam 'Iron Lady'. Haar filosofie was gebaseerd op lage belastingen, een slanke overheid, vrije markten en liberalisering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Drijft Russisch maffiageld Bitcoin de stratosfeer in?

Voor een Bitcoin betaal je op dit moment $184. Een maand geleden was dat nog amper $82.

Vooral sinds de roof op de cypriotische spaarder is het snel beginnen gaan. De algemene conclusie is dat een deel van het spaargeld zijn toevlucht zoekt in deze alternatieve munt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Waarom er nog geen hyperinflatie is uitgebroken

Tijdens een conferentie van centrale bankiers en insiders worden de uitdagingen waar centrale banken voor staan duidelijk aan de kaak gesteld. Geen doemverhalen of samenzweringen, maar een nuchtere analyse van wat er feitelijk gebeurd is. Een aantal interessante grafieken om het geheugen weer op te frissen.