Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33381 tot 33385
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Column Kees de Kort | Onbegrijpelijk

"En dat is gebeurd", legt De Kort uit. Maar vervolgens kwam de eurocrisis, werd Cyprus hard geraakt en kwamen de banken in de problemen. "De eurozone wil best een steentje bijdragen, maar het idee is dat de Cyprioten zelf ook 6 miljard euro bijdragen. Dan krijg je een politieke discussie: wie gaat wat betalen?""De volgende oplossing is daaruit gekomen: een gedeelte van de obligatiebezitters ontspringt de dans vanwege mysterieuze redenen. Maar dat de kleine spaarders in Cyprus moeten meebetalen is onbegrijpelijk. Het depositogarantiestelsel betekent dat spaarders tot 100.000 euro altijd hun geld terug moeten kijken, en dat wordt nu gewoon even overboord gegooid."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Kort nieuws van de dag (Cyprus-edition)

Johan Van Overtveldt: De Cypriotische crisis en de belabberde aanpak ervan door de euro-politici illustreert nog maar eens dat we nog mijlenver af zitten van echte structurele oplossingen voor de eurocrisis. Het Cypriotische parlement zal niet, zoals aanvankelijk gepland, vandaag stemmen over het reddingsplan voor het land maar pas morgen. Er kan dus weinig twijfel over bestaan dat er een groot politiek probleem bestaat rond dat reddingsplan voor Cyprus. (

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

'Goudaders ontstaan uit aardbevingen'

Bij aardbevingen op de zeebodem komt er zoveel energie vrij dat water verdampt en goudatomen samenklonteren tot gouddeeltjes. Over een periode van duizenden jaren levert dat een goudreserve op die vergelijkbaar is met een goudmijn. Om dat het goud op vele kilometers diepte ligt is de winning ervan nog niet lucratief.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

ST-Ericsson stopt joint venture en schrapt wereldwijd 1.600 banen

ST-Ericsson wil wereldwijd 1.600 banen schrappen. Dat heeft de chipproducent bekendgemaakt. Tegelijkertijd werd ook meegedeeld dat de joint venture tussen de Frans-Italiaanse groep STMicroelectronics en het Zweedse Ericsson wordt opgeheven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Nederlandse banken voor 2 miljard in Cyprus

Nederlandse banken hebben voor in totaal een kleine 2 miljard euro aan vorderingen uitstaan op het noodlijdende Cyprus.

Daarmee zijn alleen de vorderingen op Malta (555 miljoen euro) nog kleiner binnen Europa. Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).