Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33391 tot 33395
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Texas wil haar goud terug

Een goed voorbeeld(Duitsland) doet goed volgen moet de Amerikaanse staat texas hebben gedacht gezien een nieuw wetsvoorstel hangende dat de Texas Bullion Depository tot $ 1 miljard aan goudstaven van de Universiteit van Texas Investment Management Co, en opgeslagen door de Federal Reserve, in eigen handen wil nemen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Het fenomeen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem stapelt de blunders en foute uitspraken op maar heeft aan het einde van de rit wel een punt. En een heel belangrijk zelfs. Hij zei het haast in één zin. Cyprus met zijn enorm waterhoofd van een banksector is een uitzonderlijk geval en de aanpak van de crisis in Cyprus kan als model gelden van hoe we het voortaan gaan aanpakken. Deze opvallende tegenspraak kwam de voorbije uren van Jeroen Dijsselbloem, de Nederlandse minister van Financiën en sinds kort ook opvolger van Jean-Claude Juncker aan het hoofd van de eurogroep van ministers van Financiën. Dijsselbloem probeerde hard om de averij aangericht door die uitspraken te beperken maar dat lukte niet echt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

BRICS willen alternatief voor IMF en Wereldbank

De BRICS-landen zullen vandaag en morgen in Zuid-Afrika praten over de oprichting van een tegenhanger van het IMF en de Wereldbank. Deze twee instituties kwamen in 1944 tot stand in Bretton Woods. Anno 2013 is de macht op het wereldwijde toneel anders verdeeld en de opkomende economieën hebben relatief weinig zeggenschap in deze 'Westerse' instituties.

Bron: reuters.com
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Banken Cyprus tijdens 'gesloten' weekend leeggehaald

Analysis & Opinion Cyprus deal best of a very bad job Cyprus: It’s not over yet Related Topics Stocks » Markets » Financials » // // By Annika Breidthardt, Luke Baker and Michele Kambas

BRUSSELS/NICOSIA, March 25 (Reuters) - As new President Nicos Anastasiades hesitated over an EU bailout that has wrecked Cyprus's offshore financial haven status, money was oozing out of his country's closed banks.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Nederland in top 5 meest innovatieve landen EU

Nederland behoort tot de top 5 van de meest innovatieve economieën in de Europese Unie. De kloof tussen de kopgroep en het peloton is gegroeid.

Dat blijkt uit een jaarlijkse lijst van de Europese Commissie. Vorig jaar stond Nederland zevende. Volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken laat “de mooie score zien dat de Nederlandse economie heel sterk is”. Alleen Duitsland, Denemarken, Finland en Zweden doen het beter. Zij moeten echter hun meerdere erkennen in Zwitserland, maar dit land behoort  niet tot de Europese Unie en werd daarom niet in de ranglijst opgenomen.