Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 33401 tot 33405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Zwitserland lijkt plots weer een superveilige plaats om geld te parkeren

Mario Draghi heeft op zijn beurt voor de nodige beroering op de markten gezorgd. De Italiaanse president van de Europese centrale bank kwam eerst met een redelijke negatieve commentaar over de situatie waarin de Europese economie zich nu bevindt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Japanse centrale bank zorgt voor sensatie

De Bank of Japan heeft vriend en vijand paf doen staan met de maatregelen die ze aankondigde om het land voor eens en voor altijd van de deflatie te bevrijden. Niet iedereen is even enthousiast, sommige waarnemers denken dat de Japanners met een kanon op een mug hebben geschoten.

De Japanse centrale bank heeft inderdaad voor sensatie gezorgd door met veel lef de slabakkende economie te lijf gegaan. Maar of het beoogde doel – een gezonde economie samen met een gezonde inflatie – daadwerkelijk kan bereikt worden is een ander paar mouwen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Tien miljoen meer werklozen in Europa dan in 2008

De ILO, de Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties, heeft aan de alarmbel getrokken over de arbeidsmarkt in Europa. Er dreigt sociale onrust als er niet meer jobs komen. De ILO berekende dat er momenteel maar liefst tien miljoen meer mensen zonder werk zitten dan voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Meer uitgaven en nog meer lenen zullen de welvaartstaat niet redden

De politieke constellatie van Europa is grotendeels centrumrechts en populistisch. Waar linkse politici aan de macht zijn, zijn er problemen en waar ze in de oppositie zitten, zijn ze ongeloofwaardig. De crisis heeft tal van mensen geruïneerd en bedreigt zelfs het Europees sociaal model, maar de grootste slachtoffers zijn de progressieve politici, aldus Philip Stephens in de Financial Times.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Bankiers nemen de reële economie over met ‘Monopoly”-geld

Of de al twee eeuwen durende strijd van de bankiers-elite tegen de politiek om de wereldheerschappij, door de bankiers-elite gewonnen gaat worden is afwachten. Vast staat in ieder geval dat de bankiers qua doelpunten vet vóór staan op de politiek. De tactiek van de bankiers-elite zit vele malen beter in elkaar dan die van de politiek. Ze zijn de politiek steeds een slag voor bij kritieke gebeurtenissen. De bankiers-elite werkt met een blauwdruk die al ruim 200 jaar oud is en waar, tot op de dag van vandaag, niet van afgeweken wordt. Deze blauwdruk werd ontworpen door Adam Weishaupt (1748-1830) , een Jezuïet en professor in de rechten. Het plan voorzag in de oprichting van een centraal bankensysteem door een select clubje private bankiers die het recht zouden krijgen om uit het niets geld te mogen creëren. Verder voorzag  Weishaupts plan erin dat met dit ‘nepgeld’ zodanig gemanipuleerd kon gaan worden dat de centrale bankiers naar eigen willekeur economieën konden laten opbloeien of laten instorten. In de tijd van Weishaupt was de monetaire macht versnipperd over een groot aantal, veelal kleine banken. Dat maakte het systeem onbestuurbaar voor de bankiers. Door de oprichting van de centrale banken waarbinnen zich het totale monopolie over het monetaire systeem bevindt, werd deze macht gecentraliseerd en was dat probleem oplost.

Het was de Nederlandse Koning-stadhouder Willem III, die de bankiers toestemming gaf voor het oprichten van de eerste centrale bank ter wereld, de “Bank of England”. Als ‘beloning’ van de bankiers mocht hij zoveel lenen als hij maar wilde tegen een rentepercentage van 8%. Willem III leende daarop het voor die tijd enorme bedrag van 1.200.000 Engelse ponden en zo ontstond de eerste officiële staatsschuld.