Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 33411 tot 33415
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Britse minister wil falende ex-bankdirecteuren straffen

Dat is in ieder geval de inzet van Vince Cable, de Britse minister van Handel, zo meldt de Financial Times zondag. 

Het verbannen van de drie mannen uit managementfuncties is slechts één van de sancties die Cable in gedachten heeft, na het lezen van het rapport van de parlementscommissie die het instorten en de daarop volgende nationalisatie van de bank onderzocht.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Lagarde: wereldeconomie verbetert

Een 'substantieel deel' van de wereldeconomie staat er momenteel beter voor dan vorig jaar, maar de risico's zijn niet verdwenen. Dat zei IMF-presidente Christine Lagarde zondag in een toespraak in Zuid-China. Ze wees daarbij specifiek op verbetering in groeimarkten en de Verenigde Staten. Europa blijft volgens haar een punt van zorg.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Nederland wordt nooit meer zoals het was

De kosten van levensonderhoud kennen in Nederland al vele jaren maar één weg en die loopt steil omhoog. O.a. huur, belastingen, de zorg, autorijden en openbaar vervoer, energie en levensmiddelen kennen qua kostprijs en daarmee verbonden belastingen, accijnzen en opslagen maar één trend en die loopt in een sneltreinvaart omhoog. In 2010 kregen ruim 1,1 miljoen huishoudens huurtoeslag. In 2011 werd aan 4,7 miljoen personen zorgtoeslag uitgekeerd. Qua bedrag praten we dan over meer dan zes miljard aan subsidies of beter gezegd herverdelingsgelden. Over 2012 en 2013 zullen deze cijfers nog veel hoger gaan uitvallen terwijl het aantal mensen dat betalende bijdragen kan leveren, om deze herverdeling van gelden in stand te kunnen houden door een toenemende werkloosheid en het zakken van inkomens, drastisch aan het dalen is.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

'Crisis Cyprus toont dat banken kunnen worden opgeheven'

Dat zei Jens Weidmann, de directeur van de Duitse centrale bank, zondag op de Duitse radio, meldt Reuters.

Hij wilde niet uitsluiten dat Cyprus nog meer noodhulp nodig heeft, maar benadrukte dat vooral structurele hervormingen moeten worden doorgevoerd om de problemen met de bankensector in het land op te lossen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Vooruitblik: Hogere goudprijs verwacht na teleurstellende week

  India heeft voor 27 miljard aan goud op de plank liggen »

Afgelopen week was een tegenvallende week voor de goudprijs. Door slecht nieuws en aanhoudende problemen in de wereldwijde financiele markten is de goudprijs inmiddels weer ruim onder de 1600 dollar grens terechtgekomen, op een koers van 1580 dollar per troy ounce. Volgens de wekelijkse enquete van Kitco.com zou de aankomende week weleens weer voor stijgende goudprijzen kunnen gaan zorgen.