Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 33411 tot 33415
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Na Cyprus... Slovenië?

Amper is het probleem Cyprus bedwongen of het volgende land uit de eurozone biedt zich al aan: de kans is immers groot dat Slovenië door zijn problemen in de financiële sector ook een noodlening van Europa nodig heeft.

Sloveense banken hebben dermate veel slechte leningen dat Slovenië het risico loopt straks het zesde land in de eurozone te worden dat om financiële steun uit het buitenland moet vragen.Volgens het IMF zullen één op vijf leningen die door de banken Nova Ljubljanska, Nova Kreditna Banka Maribor en  Abanka Vipa zijn toegekend nooit worden terugbetaald. Vorig jaar was dat nog één op zeven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Cypriotische kerk verliest 100 miljoen euro

De Cypriotisch-orthodoxe Kerk heeft zo'n 100 miljoen euro verloren door de reddingsoperatie van de Europese Unie. Dat is de inschatting van aartsbisschop Chrysostomos II van Cyprus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Texas wil zijn goud terug van de Fed

In de Staat Texas is er een nieuw wetsvoorstel hangende dat de Texas Bullion Depository tot $ 1 miljard aan goudstaven van de Universiteit van Texas Investment Management Co, en opgeslagen door de Federal Reserve, in eigen handen wil nemen.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Kunnen banken groeiend aantal wanbetalers voorkomen?

Het aantal huiseigenaren dat moeite heeft met het betalen van de hypotheeklasten neemt in moordend tempo toe. Steeds meer huishoudens zien hun betalingsachterstanden oplopen waardoor ze dieper en dieper in de financiële problemen komen. In januari meldde het BKR al dat het aantal wanbetalers inmiddels is opgelopen tot 77.000. Deze groep woningbezitters hebben vier maanden of langer hun maandelijkse hypotheeklasten niet kunnen betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

'Cypriotische horrorshow maakt de facto einde aan Europese Monetaire Unie'

De overeenkomst die de Cypriotische regering zondagnacht met de EU-IMF-ECB-troïka sloot is alvast op één vlak beter dan de vorige: spaarders met minder dan 100.000 euro op de bank worden niet getroffen. Doch deze optimistische zienswijze met betrekking tot de Cypriotische horrorshow ziet alvast één zaak over het hoofd, schrijft Henry Blodget op Business Insider:

'Het is voor leiders in rijke noord-Europese landen politiek onmogelijk geworden om hun zuiderse broeders nog te helpen zonder dat burgers daar een cash prijs voor betalen. En dat is een precedent, want nooit eerder in de financiële crisis moesten spaarders hun geld inleveren om de gokzieke wandaden van hun bankdirecteurs te compenseren.

Vraag is dan ook hoe grote leenheer Duitsland zich zal opstellen wanneer straks Spanje, Italië, Griekenland en andere landen opnieuw met open handen naar de EU lopen voor hulp.