Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33426 tot 33430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Jim Rickards bespreekt het nieuwe goudbezit in de staat Texas (VIDEO)

In de staat Texas in de VS staan er enkele belangrijke ontwikkelingen op til aangaande het bezit van goud. Er ligt momenteel een voorstel op tafel om een eigen staatdepot op te richten, buiten de regelgeving van Washington om.

Wordt het nieuwe voorstel inzake het goud van Texas aanvaard, en zo ja, zullen er nog andere staten in de VS volgen? Jim Rickards voorziet van tekst en uitleg…

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

EU en Japan onderhandelen over vrijhandelszone

De Europese Unie en Japan hebben het licht op groen gezet voor onderhandelingen over de vorming van een vrijhandelszone. Die beslissing werd telefonisch genomen, aangezien de geplande Europees-Japanse top in Tokio geannuleerd werd door de crisis op Cyprus.

Bron: tipsbeleggen.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

De top 10 meest verhandelde valuta wereldwijd

De valuta is de belangrijkste handel in de wereld. Valuta hebben geen eigen waarde, maar worden uitgedrukt in prijs van andere valuta. Per dag wordt er met ongeveer 4.000 miljard dollar gehandeld in valuta.

Een PIP is de kleinst mogelijke koersverandering. PIP is een afkorting voor Percentage in Points. Voor de dollar is de laagst mogelijke koersverandering 0,0001 dollar cent. Bij andere valuta is er een andere PIP.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

We zijn er nog niet! Wat als Cyprus de Eurozone toch moet verlaten?

Het is niet hun base scenario, maar BofA Merrill Lynch economists Laurence Boone en Ruben Segura-Cayuela onderzochten toch een ‘cyprexit’-scenario. Wat kan er gebeuren wanneer Cyprus toch de euro moet verlaten?, zo luidde de vraag die beiden zich stelden.

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

BoE King: wereldwijde crisis 'verre van voorbij'

"Whichever crisis we are talking about it is far from over," Sir Mervyn told an event at the London School of Economics on Monday. "There will surely be many unexpected twists and turns before we can truly say that the crisis is indeed over."