Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 33436 tot 33440
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Opnieuw uitstel voor Portugal om begrotingstekort terug te dringen

Portugal, dat internationale financiële steun krijgt, heeft van zijn schuldeisers een jaar extra gekregen om het begrotingstekort terug te dringen. Dat heeft de Portugese minister van Financiën Vitor Gaspar vrijdag bekend gemaakt. Het tekort mag in 2013 niet hoger zijn dan 5,5 procent van het bbp, 4 procent in 2014 en 2,5 procent in 2015, kondigde hij aan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Aantal faillissementen blijft hoog

In februari zijn 894 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er minder dan in januari (1.075), maar het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden stijgt met bijna 9 procent tegenover dezelfde tijdsspanne een jaar eerder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Spaanse staatsschuld stijgt naar recordhoogte

De Spaanse staatsschuld is in de loop van het laatste trimester in 2012 gestegen naar 84,1 procent van het bbp, een nieuw record. Dat kondigde de nationale bank van Spanje aan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Managers mijnaandelen zijn positief voor de toekomst

Grant Thornton publiceerde onlangs zijn International Mining Report waarin 389 managers van mijnbouwers over heel de wereld ondervraagd worden over hun gedachten en toekomst in de mijnbouwindustrie. Hieruit blijkt dat de managers behoorlijk optimistisch zijn zegt 

Meer dan de helft van de managers (54 %) denkt dat de grondstofprijzen dit jaar zullen stijgen. Het enthousiasme zal in de sector terugkeren en er zal weer meer risico genomen worden om een hogere return te realiseren. Automatisering en technologische ontwikkeling zullen de efficiëntie verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Deutsche Bank: Alleen Jezus kan de euro redden

Bilal Hafeez, global head of FX strategy bij Deutsche Bank, vergelijkt de leden van de Eurozone met een bende kinderen in de puberteit die kibbelen. Er zou een rolmodel moeten opstaan waaraan alle landen zich kunnen spiegelen zodat de Eurozone verder kan integreren en economisch kan heropleven, zo staat op