Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33436 tot 33440
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Meeste banken Cyprus dinsdag open

Alle banken op Cyprus openen dinsdag weer hun deuren. Alleen Bank of Cyprus en Laiki, de meest noodlijdende banken van het land, blijven tot donderdag dicht. 

Dat heeft de Cypriotische centrale bank maandag bekendgemaakt. De opnamelimiet van honderd euro bij pinautomaten blijft ook tot donderdag van kracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Sprott: Bewijs van onverklaarbare VS goudexport van 4.500 ton

Eric Sprott heeft al meermaals aangegeven dat er iets niet klopt met de cijfers over de goudmarkt. Aangezien hij niet vertrouwd op gegevens vanuit de overheid, voerde hij zelf een onderzoek en kwam hij tot de conclusie dat er totaal geen verklaring is voor de export van 4.500 ton goud de afgelopen twee decennia.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Dijsselbloem kondigt einde van het bankensocialisme aan: depositohouder betaalt voortaan mee

De voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, praatte de euro maandag omlaag, door te stellen dat ‘de oplossing voor Cyprus als model zal dienen voor toekomstige bankherstructureringen in de urozone. In een interview met het persagentschap Reuters en de Financial Times zei de Nederlander het volgende:

‘Wat we verleden nacht hebben gedaan is wat ik noem de risico’s terugdringen. Wanneer er een risico in een bank is, is de eerste vraag: ‘Oké, wat gaan jullie in de bank daar aan doen? Wat kunnen jullie zelf herkapitaliseren? Indien de bank dat niet kan, moeten de aandeelhouders en obligatiehouders worden gevraagd bij te dragen aan de herkapitalisering en indien nodig ook de onverzekerde depositohouders (mensen met meer dan 100.000 euro op de spaarrekening).’

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

'Plan Cyprus is blauwdruk'

Het reddingsplan voor Cyprus waarover maandag een akkoord is bereikt, is een blauwdruk voor het oplossen van problemen met banken in de eurozone. 

Ook andere landen moeten mogelijk hun bankensector hervormen. Dat zei eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem maandag tegen persbureau Reuters.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

CPB ziet wereldhandel groeien

De internationale handel is in januari met 1,9 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand.

Dat is de sterkste toename van wereldwijde import en export sinds mei vorig jaar, zo meldde het Centraal Planbureau (CPB) maandag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.