Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33441 tot 33445
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

CPB ziet wereldhandel groeien

De internationale handel is in januari met 1,9 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand.

Dat is de sterkste toename van wereldwijde import en export sinds mei vorig jaar, zo meldde het Centraal Planbureau (CPB) maandag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

'Investeer in wijn en goud'

Dat is de titel van een artikel in de jongste editie van Het Laatste Nieuws. Het is tevens het ietwat ongenuanceerde antwoord dat de journalisten formuleren op de vraag in de boventitel: 'Welke belegging is nog veilig na omstreden spaartaks in Cyprus?'

Veilig is in deze gedefinieerd als de koekjesdoos waar de Belgische staat nog niet met zijn vingers in zit. Over het spaarboekje zelf staat er in het artikel te lezen dat iedereen de spaarrekening als een 'ultraveilige' belegging beschouwt, maar dat de omstreden spaarheffing in Cyprus het tegendeel heeft bewezen. Er staat verder te lezen dat het spaargeld veilig is voor de overheid, maar dat intresten boven 1.880 euro wel belast worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Russische oligarch: “Denken jullie werkelijk dat ik gek ben?”

Terwijl de hele wereld met trillende handen uitkeek naar de voltrekking van het Grieks drama, bleef het in één hoek van Europa merkwaardig stil. De Russische oligarchen, toch vaak getipt als rechtstreeks betrokken partij in het hele gebeuren, zwegen in alle talen.

Iedereen had nochtans verwacht dat precies zij moord en brand zouden schreeuwen omdat hun geld werd aangeslagen. Dat was echter niet het geval en dat om een voor de hand liggende reden. Nogal wat oligarchen blijken zich tijdig uit de voeten te hebben gemaakt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Cyprus is gered en de eurozone leeft nog

Cyprus is gered. De deal is tot stand gekomen na urenlange gespannen onderhandelingen tussen de Cypriotische President Nicos Anastasiades en de “trojka”, de hoge heren van de EU, de Europese Centrale Bank en het IMF. Deze reddingsoperatie lijkt niet geheel vrijwillig, aangezien de Cypriotische President uitriep “

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Waar bevindt zich het onverzekerde spaargeld in Europa

Uit de debacle in Cyprus is alvast een ding dat als een paal boven water staat. Als je meer dan € 100.000 op je rekening hebt staan, is je geld niet meer veilig. >100K deposito's vertegenwoordigen ongeveer de helft van de Europese deposito's volgens JP Morgan.