Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 33446 tot 33450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Laat u niet misleiden: ‘Great Rotation’ is een schijnbeweging

Iedereen heeft naar aanleiding van de hausserun op de beurzen de mond vol van de ‘Great Rotation’, de overstap op grote schaal van obligaties naar aandelen. De obligatiekoersen zouden hun piek hebben bereikt zodat het tijd is om de jas te draaien en over te stappen naar aandelen.

Deze evolutie zou zich nog in een beginstadium bevinden, in de komende weken en maanden zou er nog een massa geld van de obligatiemarkten naar de beurzen vloeien. Zowat iedere beleggingsadviseur raadt zijn klanten om deze ‘Great Rotation’ niet aan de neus voorbij te laten gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

China wil inflatiegevaar kort en goed een halt toeroepen

Wie zei daar ook al weer dat de inflatie geen enkel probleem vormt? Gouverneur Zhou Xiaochuan van de People’s Bank of China gaf vanmorgen een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. China wil het inflatiegevaar kort en goed een halt toeroepen.

Zhou zal de evolutie van de prijsstijgingen nauwlettend in de gaten houden en tijdig ingrijpen wanneer dit noodzakelijk zou blijken te zijn. De eerste prioriteit van de centrale bank is het hervormen van de kapitaalmarkten, waardoor efficiënter ingrijpen mogelijk wordt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Column Kees de Kort | Beleggen maakt plaats voor headline-handel

"De meeste mensen die een persbericht maken weten hoe ze dat moeten aanpakken. Ze zorgen dat het beste cijfertje in de eerste regel staat. En dan krijg je natuurlijk beleggers en handelaren die erop gaan reageren. De headline-handel. Het eerste cijfertje ziet er best aardig uit en meer hoeven we niet te weten; we zijn enthousiast en gaan kopen. Zo komen de all-time highs in de wereld."“Er wordt niet veel meer belegd. Het is headline-handel. Het eerste cijfertje zien en dan reageren. Als dat niet dramatisch slecht is, is het goed. Dus kunnen we kopen. Het is allemaal vrij simpel geworden.""Dat er in de rest van het bericht ook allerlei andere aspecten van de arbeidsmarkt en de huizenprijzen doet voor de rest niet ter zake. We hebben de headline gezien en meer hebben we niet nodig. Dat blijkt behoorlijk te werken. Met beleggen heeft het helemaal niets meer te maken, dat is al voltooid verleden tijd. Maar voor de handel is het allemaal fantastisch."

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Opnieuw uitstel voor Portugal om begrotingstekort terug te dringen

Portugal, dat internationale financiële steun krijgt, heeft van zijn schuldeisers een jaar extra gekregen om het begrotingstekort terug te dringen. Dat heeft de Portugese minister van Financiën Vitor Gaspar vrijdag bekend gemaakt. Het tekort mag in 2013 niet hoger zijn dan 5,5 procent van het bbp, 4 procent in 2014 en 2,5 procent in 2015, kondigde hij aan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Aantal faillissementen blijft hoog

In februari zijn 894 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er minder dan in januari (1.075), maar het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden stijgt met bijna 9 procent tegenover dezelfde tijdsspanne een jaar eerder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.