Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33446 tot 33450
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Diefstal

Een eilandstaat dat zich zichzelf als bestemming voor de superrijken profileerde. De plek waar het voor de rijken mogelijk was hun geld witter dan wit  te wassen terwijl zij van het goede leven en de lage belastingen konden genieten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

China importeerde in februari minder zilver

China heeft in de maand februari 11,6% minder zilver geïmporteerd dan een jaar geleden. Dat schrijft Barclays in een nieuw rapport. Doordat de industriële vraag relatief zwak blijft moeten beleggers meer zilver kopen om het gat tussen vraag en aanbod te dichten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Compensaties voor Facebook-beursgang krijgen groen licht

De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft het licht op groen gezet voor 62 miljoen dollar (ongeveer 47 miljoen euro) aan compensaties voor de chaotische beursgang van Facebook vorig jaar. De compensatie zal worden betaald door de Nasdaq, het geld is bestemd voor beursmakelaars die toen geld hebben verloren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Cyprus gered? De onmeetbare schade

De column van Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends, laat duidelijk zien dat er nogal wat hiaten zijn aan de deal die afgelopen nacht werd gesloten om Cyprus te redden van de ondergang. Het goede punt is dat er eindelijk werk wordt gemaakt van de ontmanteling van de veel te grote banksector, maar er zijn ook nog veel negatieve aspecten waar nog te weinig bij stilgestaan wordt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Na Cyprus... Slovenië?

Amper is het probleem Cyprus bedwongen of het volgende land uit de eurozone biedt zich al aan: de kans is immers groot dat Slovenië door zijn problemen in de financiële sector ook een noodlening van Europa nodig heeft.

Sloveense banken hebben dermate veel slechte leningen dat Slovenië het risico loopt straks het zesde land in de eurozone te worden dat om financiële steun uit het buitenland moet vragen.Volgens het IMF zullen één op vijf leningen die door de banken Nova Ljubljanska, Nova Kreditna Banka Maribor en  Abanka Vipa zijn toegekend nooit worden terugbetaald. Vorig jaar was dat nog één op zeven.