Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 33461 tot 33465
Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Rabobank voorspelt 7 magere jaren

Bijbelse toestanden in de Nederlandse economie. Desondanks zien de sombermansen van Rabobank een klein lichtpuntje: de buitenlandse handel gaat groeien.

Voor de derde keer sinds het begin van 2008 zakte de Nederlandse economie in 2012 in een recessie. Het jaar begon goed, maar eindigde slecht. Met als gevolg dat het Bruto Binnenlands Product eind 2012 3,3 procent lager was dan op het hoogste niveau voor de crisis. Nederland is dus iets armer geworden, concluderen de economen van het bureau Kennis en Economisch Onderzoek van Rabobank. En dat blijft voorlopig zo, somberen ze.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Honderden vluchten geschrapt wegens staking

Reizigers die vrijdag gebruik willen maken van de luchthavens van Düsseldorf en Keulen/Bonn in het westen van Duitsland, moeten rekening houden met stakingen. Honderden vluchten zijn geannuleerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Bewindvoerder moet Detroit behoeden voor bankroet

De noodlijdende Amerikaanse industriestad Detroit heeft sinds gisteren een bewindvoerder die de stad moet behoeden voor bankroet. De gouverneur van Michigan, Rick Snyder, heeft de jurist Kevyn Orr benoemd die onmiddellijk beklemtoonde vertrouwen te hebben in een goede afloop. "Dit worden de Olympische Spelen van de reorganisatie, maar met mensen van goede wil kunnen we dit probleem oplossen'', aldus Orr.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Parlement bevestigt Kuroda als nieuwe gouverneur Japanse centrale bank

Het Japanse parlement heeft Haruhiko Kuroda bevestigd als nieuwe gouverneur van de Japanse centrale bank. Kuroda was eerder al door de regering van premier Shinzo Abe aangeduid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

China koopt voor miljarden Afrikaans aardgas

Het belangrijkste energiebedrijf van China, CNPC, heeft zich voor ruim 3 miljard euro ingekocht in een aardgasproject in Mozambique. Het is de grootste aankoop die het bedrijf ooit heeft gedaan in een ander land, becijferde persbureau Bloomberg.