Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33461 tot 33465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Grafieken die het einde van de stijging inluiden

We zitten momenteel op een moeilijk moment als belegger. De markten willen duidelijk hoger, maar de angst neemt toe. Dit komt voornamelijk door externe factoren dan de gezondheid en de prestaties van de bedrijven. Maar als je als belegger begint te twijfelen, heb je nog steeds een houvast aan grafieken. Deze grafieken duiden echter op het einde van de recente rally.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Amerikaanse aandelen staan voor een uitbraak door de 3e top

De S&P 500 heeft een 3e grote top bereikt. De eerste top werd gevestigd in maart 2000 rond 1.550 punten vlak voordat de dotcom-bubbel uiteen spatte. De tweede top werd gevestigd rond hetzelfde niveau in oktober 2007, vlak voor de financiële crisis. En nu staat de S&P 500 weer aan hetzelfde niveau. Maar deze keer zien de markten er veel gezonder uit. Derde keer, goede keer vraagt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

De seizoensgebonden evolutie van goudmijnaandelen duidt op nieuwe stijging

Goudmijnaandelen bewegen meestal ook in seizoensgebonden patronen. Hoewel de seizoensgebonden prestatie van de goudmijnaandelen een secundaire drijvende kracht is, valt het toch op dat de goudmijnaandelen de sterktes en de zwaktes van het goud volgen. En de goudmijnaandelen staan, net als goud, voor een nieuwe stijging in hun seizoensgebonden prestaties zegt

Bron: citareg.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Banken en politiek spelen 'balletje balletje' met de burger

Zou er ooit een dag komen dat, wanneer de stad Amsterdam haar rekeningen niet meer kan betalen, de eurozone in gevaar komt? Te gek voor woorden natuurlijk. Maar dat in het ministaatje Cyprus, met een economische omvang niet groter dan 0,2 procent van de eurozone, geen enkele bank mag omvallen bewijst hoe zeer de financiële en politieke wereld met elkaar vervlochten zijn. Cyprus krijgt de beloofde 10 miljard en het zelf leveren bedrag van 5,8 miljard euro is plotseling van tafel. Spaartegoeden boven 100.000 euro worden bevroren of onteigend voor de herkapitalisatie van de Bank of Cyprus.

Bron: baaz.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Belgische werkgevers zetten privédetectives op personeel

Als werkgever in Belgie kan het zomaar zijn dat je een aanbieding ontvangt van een privédetective die zijn diensten aanbiedt om je personeel te schaduwen. Om negatieve berichten over je werknemer te verzamelen bijvoorbeeld, die de ontslagvergoeding omlaag kunnen brengen. Of om te controleren of je inkopers geen smeergeld aannemen van leveranciers en je personeel niet heimelijk voor concurrenten werkt. Dat blijkt uit een verslag van een Belgische Kamercommissie waarover de Vlaamse krant De Tijd bericht.