Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 33476 tot 33480
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Japanse staatsobligaties diep in het rood

Gisteren stegen de koersen van Japanse staatsobligaties, aandelen en goud als gevolg van het stimuleringsprogramma dat de Bank of Japan aankondigde. Helaas was de vreugde van korte duur, want de rente op de 10 jaars staatsobligatie steeg vandaag van 34 naar meer dan 60 basispunten! Een gevaarlijke beweging voor een land dat meer dan 200% schuld/GDP heeft.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Miljonairs ontvingen $80 miljoen aan uitkeringen

In de VS hebben miljonairs in 2010 gezamenlijk bijna $80 miljoen opgestreken aan werkloosheidsuitkering. Tot die constatering kwam Bloomberg na onderzoek van data van de IRS. De controle op de uitkeringsaanvragen kan blijkbaar nog wat strakker. In 2012 was de Amerikaanse overheid $94 miljard kwijt aan deze uitkeringen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Kyle Bass: ‘Japan staat op instorten’

Kyle Bass was te gast op CNBC naar aanleiding van de gigantische monetaire ingreep door de BoJ. Japan gaat zijn monetaire balans in de komende 2 jaar verdubbelen!

Hierdoor zullen op termijn  de kosten om de schulden in de inkomsten van belastingen overstijgen. Maar voor Kyle Bass is het al een tijdje duidelijk: Japan is failliet. Vandaar de extreme maatregelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

De ware economische situatie in Europa in 4 grafieken

‘Het ergste van de crisis is voorbij.’ Dat zijn de woorden die EC-voorzitter José Manuel Barroso deze week nog sprak. Herman Van Rompuy en ECB-voorzitter Mario Draghi zeiden recent soortgelijke dingen. Zero Hedge kon de hand leggen op vier grafieken die de huidige economische activiteit in Europa illustreren. Oordeel zelf of we waarde kunnen hechten aan de uitspraak van de Europese toplui.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Het begin van het einde voor Japan: obligatie-rente stijgt het meest in 10 jaar

De Bank of Japan heeft gisteren aangekondigd de geldhoeveelheid te zullen verdubbelen binnen dit en een jaar. Ook streeft de centrale bank ernaar om de inflatie zo snel mogelijk naar 2% te brengen, in elk geval binnen twee jaar. In eerste instantie had dit direct het gewenste effect, maar luttele uren later komt dit als een boemerang terug. Japanse obligaties gaan van een explosie naar een crash.