Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 33476 tot 33480
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Steeds meer privédetectives op de werkvloer

Werkgevers gaan steeds verder in het inschakelen van privédetectives om hun personeelsleden te bespioneren. Dat blijkt uit een verslag van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken over de wereld van de privédetectives, zo meldt de economische De Tijd vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Cyprus toont duidelijk de barsten in de Europese vloer

Tot voor enkele weken leek het allemaal koek en ei: de centrale banken, met op kop de Fed, pompten massaal geld in de economie en joegen zo de beurskoersen door het plafond. Niets of niemand leek op korte termijn dit positief scenario te kunnen doorbreken.

De investeerders hadden echter de tail risks over het hoofd gezien. Die waren weliswaar wat kleiner geworden, maar daarom niet minder pertinent aanwezig. Cyprus toont duidelijk de barsten in de Europese vloer aan, het bouwwerk is op wankele grondvesten gebouwd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Koersevolutie General Electric kan voorbode zijn van grote correctie op beurs van Wall Street

Tom McClellan van het McClellan Report wees gisteren in CNBC’s “Fast Money” op een opvallende correlatie tussen de koers van General Electric en de koersevolutie op de Amerikaanse beurzen. Traditioneel is dit aandeel een voorloper op de New York Stock Exchange.

Dat is niet onlogisch ook, want GE wordt algemeen beschouwd als een betrouwbare barometer van de Amerikaanse economie. Daarom is het opvallend dat de Dow Jones Industrial Average Index er in slaagde om nieuwe piekkoers neer te zetten, terwijl General Electric zich met lagere koersen moest tevreden stellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

Grote Cypriotische banken dreigen droog te raken

Met nog geen oplossing in zicht dreigt de situatie voor de Cypriotische banken steeds dramatischer te worden. Cyprus Popular Bank zou bijna geen liquiditeiten meer hebben, met als gevolg dat de geldautomaten van de bank binnen enkele uren droog kunnen komen te staan.

Het bericht werd nog niet bevestigd, maar is afkomstig uit een doorgaans goed betrouwbare bron. Het hoeft geen betoog dat het droogvallen van de bankautomaten de paniek en de woede bij de Cypriotische bevolking alleen maar zullen doen toenemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 maart 2013

‘We beleven het begin van het einde van de Amerikaanse civilisatie’

GMO’s Jeremy Grantham herinnerde er ons vorige week aan dat beschavingen een beperkte levensduur hebben, ze bloeien op naar een piek om vervolgens langzaam maar zeker weg te glijden. O ja, Grantham berekende dat de gemiddelde levensduur van een beschaving gemiddeld 250 jaar duurt.

Bij UBS werd deze stelling bevestigd door de bekende analist Art Cashin, die in de US bekend staat om zijn spraakmakende standpunten. Cashin vreest dat we in de komende jaren – de exacte periode valt op voorhand moeilijk te bepalen – inderdaad onze beschaving zullen zien achteruitboeren.