EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 33481 tot 33485
Geplaatst op: maandag 15 april 2013

Goud en zilver worden interessant

De edelmetalen kregen vrijdag rake klappen. Goud verloor ruim 5% en de zilverprijs kelderde zelfs met 6%. Is het nu interessant om te kopen?  Het sentiment werd gedrukt door het nieuws dat Cyprus als onderdeel van de pogingen om de bailout te bekostigen zou overwegen een groot deel van de goudvoorraad te verkopen. De hoeveelheden waar het om gaat zijn zeer beperkt dus daar ging het niet om. Goud -en zilverbeleggers waren bang dat dit een precedent zou kunnen scheppen voor andere landen. Wat zou er gebeuren als andere landen hun goud moesten verkopen bij een redding? Portugal heeft 382,5 ton goud en  Spanje heeft circa 281 ton goud in bezit. Die van Italie is 2400 ton, de vier na grootste ter wereld. De verkoop van Cyprus zou dus slechts een druppel in een oceaan zijn. Dit risico was niet ingeprijsd in de markt.

Lees verder op dekritischebelegger.nl
Geplaatst op: maandag 15 april 2013

Vraag groot, aanbod zeer klein op Belgische goudmarkt

Ik maakte al eerder melding van de krapte op de Amerikaanse goudmarkt, maar ook in België is de vraag op de fysieke markt groter dan het aanbod.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 14 april 2013

ING kan Nederland opblazen.

Bijna niemand realiseert zich dat als zombie bank ING omvalt de Nederlandse economie daarmee ook in rook opgaat.

Bijna niemand realiseert zich dat als zombie bank ING omvalt de Nederlandse economie daarmee ook in rook opgaat.

Dit instituut wordt overeind gehouden met enorme kredieten van de ECB (Europese Centrale Bank) en ondersteuning en garanties van de belastingbetaler.

Lees verder op niburu.co
Geplaatst op: zondag 14 april 2013

De Europese leugen in een Notendop

Bij de totstandkoming van de EU zijn -en worden- de mitsen en maren ondergeschikt gemaakt aan het idee van â€˜Ă©Ă©n grote binnenlandse markt’. De totstandkoming van Ă©Ă©n grote binnenlandse markt ten faveure van alle Europese inwoners. Voor de bĂŒhne werd en wordt vooral en met klem gewezen op “nooit meer oorlog”, maar in realiteit gaat het natuurlijk vrijwel en uitsluitend om ‘die grote interne Europese markt’. Een publiek geheim.

Lees verder op nachthemel.nl
Geplaatst op: zondag 14 april 2013

Sociaal akkoord, problemen opgelost of niet?

We spreken af dat we blij, optimistisch en vrolijk zijn. De geest van beklemming is voorbij. Premier Rutte vindt dat we moeten ophouden met somberen. De afspraken met de werkgevers- en vakbondsvertegenwoordigers zijn in beton gegoten volgens minister Asscher. Wie wat dieper op de gemaakte afspraken ingaat ziet dat er eigenlijk niets is opgelost. Noodzakelijke vernieuwingen en hervormingen worden niet of nauwelijks in gang gezet en de overheidsuitgaven kunnen gewoon blijven groeien.

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs