Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33481 tot 33485
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Akkoord bereikt over hulpplan Cyprus

De onderhandelingen over een reddingsplan voor het noodlijdende euroland Cyprus zijn in een stroomversnelling geraakt en hebben rond 2 uur vannacht een akkoord opgeleverd. De leiders van de internationale kredietverleners en de Cypriotische president Nicos Anastasiades hadden omstreeks 00.30 uur een vergelijk bereikt over de "belangrijkste parameters" van het plan. De ministers van Financiën van de eurolanden moesten het compromis nu onder de loep nemen en gaven na anderhalf uur onderhandelen ook hun fiat. Er zou geen sprake meer zijn van een heffing op spaartegoeden. Niettemin zouden de eigenaars van deposito's van meer dan 100.000 euro forse verliezen moeten slikken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

'Onenigheid over opbreken banken Cyprus'

De overige eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds zouden erop aandringen om nog harder in te grijpen, waarbij ook de grootste bank van het land, Bank of Cyprus, wordt opgeknipt.

Dat plan ligt er al voor de tweede bank van het land, Laiki. De goede delen worden daarbij van de slechte gescheiden. Klanten met meer dan een ton op hun rekening raken daarbij alles boven dat bedrag kwijt.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Keerpunt Cyprus

Hoe de kwestie Cyprus ook gaat uitpakken, het vertrouwen in de financiële autoriteiten gaat een zeer forse deuk oplopen. En u weet hoe het gaat vertrouwen; het komt te voet, en gaat te paard. Op dit moment ziet het er naar uit dat vooral de bankrekeningen boven de €100.000 geplunderd gaan worden, met een haircut van zo’n 20 %. Maar ik heb ook al hogere percentages voorbij zien komen. Maar eigenlijk is het percentage niet zo belangrijk. Het feit dat er geld van de bankrekeningen wordt afgehaald om het banksysteem overeind te houden is hetgeen een schokgolf te weeg aan het brengen is die de val van Lehman Brothers zal doen verbleken. U weet wellicht nog dat deze laatste gebeurtenis het officiële startsein was voor de kredietcrisis.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Brussel maakt zich op voor een lange crisisnacht

Brussel maakt zich op voor een lange crisisnacht over de toekomst van Cyprus. Verwacht wordt dat de ministers van Financiën tot diep in de nacht zullen vergaderen om te kijken of er nog een uitweg is uit de gigantische financiële problemen van het land.

De vergadering van het crisisberaad van de ministers van Financiën werd zondagavond al keer op keer uitgesteld.Het overleg zondag in Brussel had eigenlijk om 18.00 uur moeten beginnen, maar om 21.00 waren de ministers nog niet met hun beraad begonnen.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Wereld Sociaal Forum in teken van Arabische Lente en crisis in Europa

In Tunis wordt van dinsdag tot zaterdag het Wereld Sociaal Forum (WSF) gehouden, het jaarlijkse treffen van de andersglobalisten en de tegenhanger van het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. Tienduizenden mensen en 4.500 organisaties zullen zich buigen over de sociaal-economische problemen die voortspruiten uit de revoluties in de Arabische landen, maar ook de crisis in Europa komt aan bod.