Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 33486 tot 33490
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

62% van de Spanjaarden maakt zich zorgen om spaartegoeden

Sinds 1970 is de prijs van benzine bijna 1,4 keer sterker gestegen dan de inflatie, zo blijkt uit onderzoek van BOVAG. De accijns steeg tussen 1990 en 2008 zelfs met 91,7%. Met de stijgende brandstofprijzen, die vorige zomer recordhoogtes bereikten, is de vraag actueel of brandstof duurder is geworden ten opzichte van vroeger.

Bron: hln.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Cruciale dag voor Cyprus

Het is een cruciale dag voor Cyprus. Vanavond komen de ministers van Financiën van de eurozone bijeen in Brussel om te beslissen over de toekomst van het land. Cyprus moet aantonen dat het 5,8 miljard euro bij elkaar gekregen heeft, als het kans wil maken op tien miljard euro Europese noodsteun. De Cyprioten zelf lijden onder de onzekerheid.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Cyprus slaat minder optimistische toon aan.

De president van Cyprus vliegt vanochtend naar Brussel om daar een ultieme poging te wagen zijn land te behoeden voor een bankroet. De gesprekken met de trojka bevinden zich volgens Nicos Anastasiades in een “zeer delicaat” stadium nadat deze gisteravond werden afgebroken.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Bank run in Cyprus onvermijdelijk

Het blijft dweilen met de kraan open. Vandaag in Cyprus, morgen elders.

De oplossing die Europa en het IMF hadden bedacht om Cyprus te behoeden van het faillissement toont aan dat de bescherming van het spaargeld nog altijd een relatief gegeven is. Er wordt ons verteld dat ons geld veilig is tot 100.000 euro per rekening, maar weinigen vragen zich af waar dat geld dan wel vandaan zou moeten komen als er zich een nieuwe grote crisis zou aandienen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Econoom Van de Cloot verwacht nog zeven jaar crisis

De economische crisis houdt nog minstens zeven jaar aan. Dat heeft econoom Ivan Van de Cloot tegenover de krant De Zondag gezegd. Volgens de econoom moeten nu de excessen van meer dan dertig jaar overdrijven worden verwerkt. Dat proces zal volgens hem nog enkele tijd in beslag nemen. Van de Cloot wijst erop dat het in het verleden zeven jaar duurde vooraleer een dergelijke crisis was verwerkt. Die periode moet volgens hem in België dit keer nog van start aan, aangezien er vooral schulden werden verschoven in plaats van afgebouwd. De econoom benadrukte verder dat het begrotingsdebat met de nodige nuances moet worden gevoerd. Het is volgens Van de Cloot niet noodzakelijk dat de federale regering zich strikt richt op een tekort van 2,15 procent, zoals eerder naar voor was geschoven. Wel is het volgens de econoom belangrijk dat er voldoende structurele maatregelen worden genomen. (MH)