Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 33496 tot 33500
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Maximaal 100 euro uit de muur in Cyprus

Inwoners van Cyprus kunnen maximaal nog maar 100 euro opnemen bij hun bank. 

De banken hebben deze limiet zondag ingevoerd, aldus een functionaris van de regering.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

'Cyprus mogelijk meer geld nodig'

Mogelijk moet het noodlijdende euroland Cyprus met een nog hoger bedrag worden geholpen dan de nu voorziene 17 miljard euro.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) sloot dat zondag in Brussel niet uit. Hij zei dat kort voor het begin van het cruciale crisisberaad over Cyprus met zijn collega's uit de eurozone.

Bron: goudportal.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Overheid: niet de maffia, maar de burger gaat eraan!

De afgelopen week is een trieste geweest voor Cyprus. Het landje zit op de rand van het bankroet en wie zou het komen redden ? Eerst was er het lumineuze idee om, tja, de spààrder te laten “bijdragen” aan de verliezen, de tekorten van de staat. U heeft geld op de bank ? Nou dan gaat u zo en zoveel afdragen. Ik heb het vroeger nog geschreven maar misschien niet in zulke crue bewoordingen : de Staat is niet veel beter dan een (bank)rover !

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

'Rusland kan spaarheffing Cyprus wreken'

Rusland zou wraak kunnen nemen op Europese bedrijven als de EU en Cyprus een hoge heffing op spaartegoeden overeenkomen. 

Moskou zal naar manieren zoeken om ''de EU te straffen'', zei voormalige Kremlin-adviseur Aleksander Nekrassov in de Britse krant The Guardian op zondag.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Deze grafiek vertelt waarom de EU niets tegen de stijgende werkloosheid onderneemt

Waarom wordt niets gedaan aan de immer stijgende werkloosheid in de EU? Een grafiek van Danske Bank geeft daarop het antwoord: niets kan worden gedaan zonder de goedkeuring van Duitsland en zeg zelf, waarom zou Duitsland ook maar iets aan de huidige status quo veranderen, terwijl het de ganse eurozone op economisch vlak mijlenver achter zich laat? Enkel Duitsland kan schermen met een werkloosheidsgraad die lager is dan voor de financiële crisis begon.