Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33511 tot 33515
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

‘China moet hervormen voor economische groei’

China moet grootscheeps hervormen om de economie op peil te houden. En dat betekent ook dat de overheid minder moet controleren.

Dat zei een anonieme Chinese topambtenaar zondag tegen persbureau Reuters. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Van de Cloot: Crisis duurt nog minstens zeven jaar

De economische crisis duurt nog minstens zeven jaar. Dat zegt econoom Ivan Van de Cloot van Itinera in de krant De Zondag. "We zijn nu de excessen van meer dan dertig jaar overdrijven aan het uitzweten. En de waarheid is dat dit nog tijd zal vergen", klinkt het.

Bron: hln.be
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Akkoord over taks op spaargeld Cyprus

De zogenoemde trojka zou het met Cyprus eens geworden zijn over een heffing van 20 procent op spaartegoeden boven 100.000 euro bij de Bank of Cyprus. Bij andere geldinstellingen zou dat 4 procent moeten worden. VTM-journalist Jelle Frencken volgt de situatie in Cyprus op de voet, hij legt uit wat dit akkoord betekent. Vertegenwoordigers van de trojka, die bestaat uit de Europese Unie (EU), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), overleggen zaterdag met Cyprus over een reddingsplan voor het eiland, dat afstevent op een faillissement. Genationaliseerde pensioenfondsen hebben in het plan vooralsnog geen rol. Cyprus ging de gesprekken in met het idee om 25 procent te heffen op de tegoeden boven 100.000 euro bij de Bank van Cyprus. De heffing op spaartegoeden is een van de belangrijkste punten in het overleg en tevens het meest omstreden onderwerp. Het Cypriotische plan om pensioengelden te gebruiken, zou zijn tegengehouden door Duitsland. Cyprus moet voor maandag aantonen dat het zelf 5,8 miljard euro kan bijdragen aan de reddingsoperatie. Als dat niet lukt, draait de ECB de geldkraan voor de wankelende banken dicht en dreigt een bankroet. Zondagavond vergaderen de EU-ministers van Financiën in de eurozone, de eurogroep, in Brussel over Cyprus. Daarna komt het Cypriotische parlement bijeen om over de voorstellen te debatteren.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Ongedekte Deposanten Van De Wereld, Verenigt U...

Based on the most recent data, JPMorgan notes that the share of large or uninsured deposits is likely to be close to half of total deposits in the European Union. With deposits already flowing out of some of the peripheral EU nations...

we thought it appropriate to point out just which nations have the largest share of uninsured deposits (and are not yet under the ECB's 'standard of living' capital controls). It seems - among many others - that despite France throwing in the towel on the 75% income tax, there is another good reason for the wealthy to leave...

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Oorlog tussen fiatgeld en goud

Als Duitsland haar goud repatrieert, is dat slechts een van de vele waarschuwingssignalen het gehele wereldwijde papierengeldsysteem aan het bezwijken is onder het gewicht van de zware last aan schulden. Het is duidelijk; uiteindelijk zal de dollar zijn status als de wereld reservemunt verliezen. En dus verliest de VS haar recht geld te drukken om hun schulden te ‘betalen’, erger nog, de schuldenbom blijft alsmaar doorgroeien, en Amerika en de rest van de wereld wordt geconfronteerd met een zeer ernstige financiële crisis.