Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 33526 tot 33530
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Column Kees de Kort | Rust op de financiële markten, maar hoe lang?

In Brussel komen vandaag de regeringsleiders bij elkaar voor een nieuwe Eurotop. Vorig jaar zorgde die top voor een hoop opwinding, maar dit keer lijkt 'ie geruisloos voorbij te gaan, zegt Kees de Kort."Dat heeft ook te maken met het feit dat het probleem met Griekenland min of meer getackeld is. En dat Mario Draghi de financiële markten heeft gezegd dat ze op hem kunnen rekenen. Dus op die markten is het buitengewoon rustig gebleven de afgelopen maanden."

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

DNB grootste daling huizenprijzen voorbij..

Het sentiment op de Amsterdamse beurs was aan het begin van de middag positief in navolging van het hogere slot op Wall Street en in Azië.... meer...

Nederland heeft het grootste deel van de daling van de huizenprijzen achter zich en kan waarschijnlijk op korte termijn alweer omhoog kijken. Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandse Bank (DNB) vanochtend in een toelichting op het jaarverslag van de centrale bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Jim Bianco: “Dit is hét moment om goud te kopen”

Jim Bianco van Bianco Research liet er geen misverstand over bestaan op Bloomberg TV: dit is hét moment om goud te kopen!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Amerikanen geloven minder in Obama

Slechts 2 maanden na de inauguratie van Barack Obama is zijn populariteit al weer in dalende lijn. Voor het eerste sinds zijn herverkiezing is minder dan 50 % van de bevolking tevreden over Obama. Over zijn capaciteiten om de economische crisis aan te pakken zijn de Amerikanen nog minder tevreden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Fed staat voor de moeilijkste opdracht ooit

Mohamed El-Erian, Pimco CEO en co-CIO, keek gisteren op CNBC eens in zijn kristallen bol. De econoom probeerde daarbij te achterhalen wat er in de komende maanden te gebeuren zou kunnen staan. De Fed staat voor 1 van de moeilijkste opdrachten ooit, zo luidt zijn conclusie.

Maar al te vaak wordt vergeten dat de centrale bank voor 100den miljarden dollars aan obligaties heeft gekocht met de bedoeling om de economie draaiende te houden. Deze obligaties zullen vroeg of laat weer verkocht moeten worden, vraag is alleen wanneer en aan wie.