Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33536 tot 33540
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Column Kees de Kort | Liever Don Corleone dan Stef Blok

"Dat is echt ongelooflijk. Hoe komt het nou toch dat allerlei verstandige mensen in Nederland totaal de weg kwijtraken als het gaat over de huizenmarkt", vervolgt De Kort.Hij legt het nog een keer uit. "Belangrijkste variabele voor de huizenmarkt is de arbeidsmarkt. Als de arbeidsmarkt goed is, mensen zeker van hun baan zijn en denken dat ze binnenkort meer gaan verdienen, neemt de vraag naar huizen automatisch toe. We weten allemaal dat de arbeidsmarkt er heel slecht voor staat en dat de vooruitzichten somber zijn: dikke min."

Bron: upworthy.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Journalist zet bankier ECB voor schut met kritische vraag.

It's hard not to appreciate how thoroughly Irish journalist Vincent Browne shuts down these banker's multiple attempts to weasel their way out of answering his questions. Don't miss a short speech that does journalists everywhere proud at 1:40, and find out what left our hapless banker friends at a loss for words at 3:18. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Infographic: Goudconfiscatie in de 20e eeuw

De website Mining.com maakte een infographic van een geschiedenis van goudconfiscatie in de 20e eeuw. Het meest bekende geval stamt uit 1933 in de VS. Daarna waren er ook gevallen van goudconfiscatie of beperkingen op goudbezit.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Aandelen worden nog 94% goedkoper tegenover goud

De lange termijn grafiek van de Dow Jones, uitgedrukt in goud, laat een interessante trend zien. De pieken werden steeds hoger en de dalen werden steeds dieper. Op een logaritmische schaal kan de Dow/Gold ratio naar 0,5x. Nu is de ratio nog 9x.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Chinese vasgoed’crash’ is al voorbij

Er wordt de laatste tijd veel gezegd en geschreven over de vastgoedcrisis in China. Maar volgens zakensite is de Chinese vastgoedcrisis al voorbij. Ondanks de vele ghost cities, de strakkere kredietvoorwaarden en de beperking op de verkoop van eigendommen, zit het vastgoed weer in de lift in het land van de rijzende zon.