EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 33536 tot 33540 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 8 mei 2013

Monetaire troonsopvolging

In februari van dit jaar maakte de Franse president François Hollande kenbaar dat de euro voor Frankrijk veel te duur is. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel repliceerde direct door te stellen dat de euro voor Duitsland juist te goedkoop is. Beide kemphanen hebben natuurlijk gelijk. Want de euro is voor Frankrijk overgewaardeerd en voor Duitsland ondergewaardeerd. Sinds de invoering van de euro is de verhouding in concurrentiekracht tussen Duitsland en Frankrijk immers scheefgetrokken. Het gevolg hiervan is dat de Franse economie in een depressie is geraakt terwijl oververhitting nu begint toe te slaan op die van Duitsland.

Vóór de invoering van de euro konden dergelijke onevenwichtigheden recht getrokken worden door aanpassing van de wisselkoers van de Franse franc (devaluatie) en/of van de D-mark (revaluatie). Sinds de invoering van de ‘one-size-fits-all’ wisselkoers van de euro kan dat echter niet meer.

Lees verder op dagelijksestandaard.nl
Geplaatst op: woensdag 8 mei 2013

De strategie van China: Goud kopen

De Chinese import van goud uit Hong Kong is in maart 2013 meer dan verdubbeld. De hoeveelheid goud dat werd ingevoerd steeg naar een all time high. De vraag naar fysiek goud in China, de één na grootste goudimporteur te wereld, fors gestegen door de recentelijk prijsdaling van het gele edelmetaal.

China importeerde in maart 223.519 kilo goud (=223, 5 ton), sloopgoud inbegrepen. Een maand eerder was dit dit nog maar 97.1 ton, aldus de gegevens van de regering van Hong Kong. Grafiek hieronder via Zero Hedge, klik op afbeelding voor grotere weergave.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 8 mei 2013

Kort nieuws van de dag (Waar is de spaarder nog veilig?)

Het zijn opnieuw de spaarders die aan het kortste eind trekken. De rente op een spaarrekening was al vrij laag, maar zal door de renteverlaging van de ECB nog iets verder kunnen zakken. Na correctie voor inflatie wordt de spaarder ieder jaar een beetje armer. (

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 mei 2013

De 40 meest ondergewaardeerde aandelen volgens Goldman Sachs

David Kostin van Goldman Sachs ziet weinig tot geen opwaarts potentieel voor de aandelen uit de S&P 500 dit jaar. Maar dat neemt niet weg dat er nog voldoende aandelen te vinden zijn die zullen stijgen. David Kostin stelde een lijst samen met 40 bedrijven die volgens hem dit jaar nog 23 % tot 57 % kunnen stijgen. De meeste bedrijven komen uit de olie- en gasindustrie aldus

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 mei 2013

Hollande is er in Frankrijk een potje van aan het bakken

Francois Hollande breekt als president van Frankrijk alle mogelijke records, maar dan niet in positieve zin. Hij zit amper 1 jaar in zijn presidentskantoor en geen enkele president heeft zich ooit zo onpopulair gemaakt. Hij wordt door steeds meer Fransen bijna letterlijk uitgespuwd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs