Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33541 tot 33545
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

ING: €900 miljoen uitstaan in Cyprus

,,Het gaat vooral om leningen aan bedrijven die geregistreerd staan op het eiland en waarvan het onderpand in het buitenland ligt'', zei een woordvoerster.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om scheepvaartbedrijven die onder Cypriotische vlag varen. ,,Het kredietrisico ligt dus niet in Cyprus.''

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Chicago sluit 53 basisscholen

Chicago zal waarschijnlijk 53 basisscholen en een middelbare school sluiten. De stad verwacht volgend jaar een begrotingstekort van $1 miljard en wil daar iets aan doen. Het is tekenend voor de crisis in de VS..

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

China en Brazilië hebben geen dollars meer nodig

De People’s Bank of China (PBC) en de Braziliaanse centrale bank staan op het punt een valuta swap van ongeveer 190 miljard yuan renminbi (omgerekend 60 miljard Braziliaanse real of 23,5 miljard euro) uit te voeren om de handel tussen beide landen in eigen munt te kunnen voeren. Hiermee geraken ze (voor een deel) af van de dollar als handelsmunt.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Crisis op Cyprus: 5 euro om drie kinderen te voeden

NICOSIA – De Russische Olga, een alleenstaande moeder van drie kinderen, ervaart de crisis op Cyprus aan den lijve. Ze heeft nog 5 euro aan contanten over om eten te kopen voor haar gezin. CNN sprak met haar.

Geld is er wel, maar het staat op de bank. Die is deze week gesloten, omdat de regering vreest voor een stormloop van spaarrekeninghouders. Olga heeft geen pinpas en kan dus geen geld opnemen bij een pinautomaat.

De 45-jarige Russische werkt in een hotel. Om aan haar baan te komen, deed ze zich voor als Griekse. Olga verdient niet veel en is zodoende gewend om zuinig te leven. Maar nu is de situatie wel erg nijpend: met haar drie kinderen moet zij de komende dagen rond zien te komen van 5 euro.

Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Hoofdeconoom Citigroup: Exit uit euro ramp voor Cyprus

Een vertrek uit de euro zou een ramp zijn voor Cyprus en zijn inwoners. Dat zei de toonaangevende econoom Willem Buiter vrijdag tegen persbureau Bloomberg.

'De levensstandaard wordt dan verlaagd tot een niveau dat we de afgelopen 30 jaar niet hebben gezien', stelde de hoofdeconoom van de Amerikaanse bank Citigroup. 'Spaartegoeden en het vermogen van Cyprioten worden dan weggevaagd. Het zou een financiële ramp zijn.'