Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 3356 tot 3360
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

Meer dan $1,7 biljoen verdampt uit obligaties

In november verdampte er meer dan $1,7 miljard aan waarde uit de obligatiemarkt, waarmee een einde lijkt te komen aan een lange opwaartse trend in staatsobligaties. De Bloomberg Barclays Global Aggregate Total Return Index verloor de afgelopen maand 4% van haar waarde, de grootste maandelijkse daling sinds 1990.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

Idioten

De inflatie in de eurozone kruipt iets omhoog, maar blijft nog altijd ver onder de ECB-doelstelling. Maar waarom zouden we eigenlijk een hogere inflatie moeten willen?

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

De oorlog tegen cashgeld maakt Bitcoin populair in India

Het idee van de "War on cash", de wens van regeringen wereldwijd om gebruik van cashgeld aan banden te leggen, is al jarenlang gaande. We zijn al grotendeels beland in een cashloze maatschappij maar blijkbaar gaat het niet snel genoeg want er worden nu hardere maatregelen getroffen door bijvoorbeeld Spanje Italie en in meerdere mate India. Maar zullen mensen zich hier simpelweg bij neerleggen of zullen ze alternatieven gaan zoeken zoals ruilhandel of je raadt het al: Bitcoin.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

Het verdriet van de Arabische wereld: 5% van de wereldbevolking, 50% van het terrorisme

Er dreigt een nieuwe Arabische opstand. Dat staat in een nieuw rapport van de Verenigde Naties. Opgemerkt wordt dat men blijkbaar weinig lessen geleerd heeft van de Arabische Lente, die vijf jaar geleden aan vier politieke leiders in de regio van de macht heeft verdreven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

Werkloosheid eurozone naar laagste niveau in zeven jaar

De werkloosheid in de eurozone is in oktober gedaald naar het laagste niveau sinds juli 2009. Gecorrigeerd voor seizoenseffecten kwam het cijfer uit op 9,8 procent.

Dit meldt het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag. Een maand eerder was 9,9 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar geleden stond het percentage op 10,6 procent. 

Eurostat telde in totaal 15,9 miljoen werklozen in de muntunie. Dat waren er 178.000 minder dan in september.