Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 33551 tot 33555
Bron: standaard.be
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Cypriotische banken blijven zweren bij taks op spaartegoeden

Het voorstel om de Cypriotische banken te hervormen vindt allesbehalve weerklank bij de toplui van de bankwereld op het eiland. Zo heeft de directeur van de Bank of Cyprus het parlement opgeroepen om voor een taks op bankdeposito's van meer dan 100.000 euro te stemmen. 'Er is geen onmiddellijk alternatief' om het failliet van de bankensector en de economie op het eiland af te wenden, klinkt het.

'Het moet voor iedereen, de burgers, politici en vooral de 56 parlementsleden, duidelijk zijn dat er geen ander onmiddellijk alternatief is', aldus directeur Andreas Artemis van de Bank of Cyprus in een persverklaring.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Amerikanen pessimistisch over hun toekomst

De Amerikanen zijn in 8 jaar tijd niet meer zo pessimistisch geweest over de toekomst van de Amerikaanse economie. Slechts 1 op de 4 Amerikanen verwacht dat de economie zal verbeteren de komende 12 maanden. President Obama zal zijn werk nog hebben om de economie op een geloofwaardige manier uit het slop te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

5 redenen dat de stierenmarkt nog verder gaat

ziet nog redenen dat de huidige stierenmarkt zich verder kan zetten.

1. De markt is dan niet meer zo goedkoop als 4 jaar geleden, toch blijft de koers/winstverhouding onder het historisch gemiddelde.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

ECB blaast euro op

Alle gekheid op een stokje. De noordelijke eurolanden zijn boos op Cyprus, want de banken hebben er daar een zooitje van gemaakt, maar de ECB is hoofdverantwoordelijke in dezen. Gesteund door de politici in de eurozone, heeft de ECB via haar beleid, tezamen met financiële regulatie (eindverantwoordelijken: politici), de problemen in Cyprus verergerd. Het ergste is nog dat het risico op nog meer Cyprus-gevallen significant is gestegen door de acties van de ECB.

De financiële sector is, in tegenstelling tot wat velen denken, gereguleerd. Probleem is alleen dat de regulering in de meeste gevallen de situatie juist verergert. Ik heb in deze twee columns (zie hier en hier) al uitvoerig de slechte regulering besproken. De huidige situatie in Cyprus is een direct gevolg van slechte regulatie en ECB-beleid. Doordat het houden van, in dit geval, Griekse staatsobligaties (staatsschulden) nul risicoweging hadden (banken hoeven geen kapitaal in reserve te houden op deze leningen), was het voor banken zeer aantrekkelijk om de Griekse staat geld te lenen in plaats van aan Unilever of Shell (waar een bank dus wel duur kapitaal voor moet aanhouden).

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Nog steeds groot vraagteken rondom Cyprus

Eerst kwam vrijdagmiddag het bericht naar buiten dat Cyprus in ‘de komende uren’ gered zou worden. Daarna bleek dat de Europese Centrale Bank niet akkoord zou gaan met het nieuwe plan. Op The Guardian staat te lezen dat het nieuwsagentschap NMI heeft laten weten dat de ECB niet onder de indruk was van de nieuwe plannen. De onderhandelingen zullen waarschijnlijk dus ‘de komende uren’ nog wel even doorgaan. Er wordt nu weer gewerkt aan plan A, u weet wel, dan plan dat werd weggestemd door het Cypriotische parlement. Ondertussen tikt de tijd verder. Aanstaande maand draait de ECB de geldkraan dicht als er geen oplossing is bereikt. De waarde van de euro is door de geruchten over een mogelijke oplossing naar