Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 33551 tot 33555
Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Opec voelt invloed van Amerikaanse schalie-olie

LONDEN (Dow Jones)--Leden van de organisatie van olie-exporterende landen, de Opec, schatten in dat de vraag naar door hun geproduceerde olie in 2013 met zo'n 100.000 vaten per dag afneemt. Dit komt vooral door de groeiende productie van niet-leden, en dan met name van Noord-Amerikaanse schalie-olie.

In 2013 zal de olieproductie van niet-Opec-leden groeien met 1 miljoen vaten per dag, waarbij in de Verenigde Staten het hoogste productieniveau sinds 1985 zal worden bereikt, schat de Opec in. Omdat de groep nog wel struikelblokken blijft zien voor de Amerikaanse olieproductie, kunnen de vooruitzichten gedurende het jaar neerwaarts bijgesteld worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Goudfondsen blijven goud verkopen

Hedge funds zijn het meest negatief over goud sinds 2007 en goud-ETF's liquideren in snel tempo hun goudvoorraden. Officieel luidt het nog steeds dat de Amerikaanse economie herleeft en dat de Fed de stimulus zou terugdraaien, al lijken daar toch weinig echte bewijzen voor te vinden. Maar met een sterke dollar en nieuwe records voor de aandelenindexen zien nog maar weinig analisten de goudprijs stijgen de komende jaren zegt 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Het is erop of eronder voor zilver de komende dagen

Net als de goudprijs zit de zilverprijs al sinds september in een dalende trend. Van een piek van $ 34 is de prijs ondertussen afgezakt naar iets minder dan $ 28, een correctie van bijna 20 %. Sinds de laatste sell-off is de zilverprijs aan een kleine consolidatie bezig. Het is erop of eronder de komende dagen, een verdere daling of een rebound.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

EU wil jongeren garantie op werk of stage aanbieden

De EU heeft stilletjes een nieuw plan geaccepteerd dat de jeugdwerkloosheid terug moet dingen. Met een investering van slechts €21 miljard zouden alle jongeren die al vier maanden werkloos zijn weer een stage, opleiding of baan moeten krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Gaat de grote rotatie al terug de andere kant op?

Sinds Obama herverkozen werd als President van de Verenigde Staten van Amerika hebben de aandelen er een sterke rit opzitten. Er werd al gesproken van een grote rotatie bij de beleggers, geld vloeit van obligaties naar aandelen. Dit zou mede verantwoordelijk zijn voor de sterke stijging van de aandelen en de daling van de obligaties. Volgens 

CNBC zou deze trend terug kunnen omkeren in 2013.