Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 33556 tot 33560
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Topman Bank of Cyprus weggestuurd

De centrale bank van Cyprus heeft uitvoerend topman Yiannis Kypri van Bank of Cyprus aan de kant geschoven. Dat heeft een niet met naam genoemde functionaris van de grootste commerciële bank van het land gezegd tegen persbureau Reuters.

Bron: bizzdaily.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Portugal dieper in recessie dan verwacht | bizzdaily.nl

In tegenstelling tot wat de Portugese overheid dacht, zal de recessie in Portugal dit jaar toch dieper zijn. De economie in Portugal liet in de laatste 3 maanden van 2012 voor het negende opeenvolgende kwartaal een daling zien. De Portugese centrale bank verwacht voor 2013 een economische krimp van 2,3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Nieuwe Duitse politieke partij kant zich open en bloot tegen de Euro

In de Euro-zone wordt de eerste viool nog altijd door Duitsland gespeeld, bij elke Europese topmeeting is Angela Merkel nadrukkelijk aanwezig. Een Europa zonder Duitsland lijkt onmogelijk, maar is dat ook werkelijk zo? De Duitsers zelf zijn daar blijkbaar niet meer zo zeker van.

Momenteel is economieprofessor Bernd Lucke de meest omstreden figuur in Duitsland. De stichter van een nieuwe Eurosceptische partij heeft deze maand een nieuwe website opgestart. Alternative für Deutschland is op zijn zachtst gezegd spraakmakend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Franse economie in slotkwartaal 2012 gekrompen

Het bruto binnenlands product (bbp) in Frankrijk is tijdens het vierde kwartaal met 0,3 procent gekrompen. Over het hele jaar 2012 was er een nulgroei. Dat heeft het Franse bureau voor de statistiek (Insee) bevestigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

En daar is nummer 6 al

Nu Cyprus gered is, kunnen de markten al uitkijken naar het volgende slachtoffer. De kans is groot dat dit Slovenië zal worden. Het zal interessant zijn hoe de deposito's reageren op dit nieuws. Volgens het IMF moet Slovenië zijn 3 grote banken dit jaar nog herkapitaliseren. Dit zal ten koste gaan van de kredietwaardigheid van het land.