Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 33556 tot 33560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Kyle Bass: “Sell JPY, Buy Gold, and go to sleep”

Op een conferentie liet Kyle Bass weten dat de AIG van de wereld terug is. Japan heeft loonsinflatie nodig om uit de problemen te geraken, en dat gebeurt niet. De huidige politiek zal het land definitief in de afgrond storten. De situatie is onhoudbaar en kan niet meer hersteld worden, aldus Bass op 

Bass verdiende een fortuin door te speculeren tegen het Amerikaanse vastgoed en heeft nu grote posities tegen Japan, dat is algemeen geweten. Een van de grootste banken ter wereld heeft Bass gebeld met de vraag om zijn posities te sluiten. Dit was een interessant gegeven zegt Bass, hetzelfde gebeurde ook in 2007, vlak voor de vastgoedzeepbel uiteen spatte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Economie in de Euro-zone lijdt aan meer dan gewoon maar een griepje

Hoe is de Europese economie er aan toe? Niet goed wanneer we vanmiddag de industriële productiecijfers onder ogen kregen. Die industriële productie is in januari met 0,4 % gedaald en daar had niemand op gerekend. Er was slechts een daling met 0,1 % ingecalculeerd.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Maffia Italië lijdt onder recessie

Net als de meesten van haar landgenoten, gaat ook de Italiaanse maffia gebukt onder de economische crisis. Uit afgeluisterde telefoongesprekken, die door justitie zijn opgenomen, blijkt dat de "junior-medewerkers" en familieleden van de Siciliaanse Cosa Nostra  te kampen hebben met teruglopende inkomsten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Een op drie werknemers bereid tot loonoffer

Een groep van 5 procent zegt zelf meer dan 10 procent te willen inleveren als daarmee hun baan veilig gesteld is.

Uit onderzoek van ING blijkt verder dat 62 procent denkt niet snel van baan te kunnen veranderen. Slechts 23 procent denkt wel een nieuwe baan te kunnen vinden indien noodzakelijk.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

US Mint produceert luxe versie Silver Eagle munten

De US Mint is begonnen met de productie van een exclusieve Silver Eagle munt. De munt heeft dezelfde zuiverheid en opdruk als de normale Silver Eagle, maar heeft een hoogwaardige afwerking met glanzende effecten. Normaal heeft de munt een matte finish.