Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 33566 tot 33570
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Werkloosheid Frankrijk nadert recordniveau

De Amsterdamse beurs sloot de dinsdag met een licht positief resultaat. Beleggers deden het rustig aan en macrocijfers over de huizenmarkt en het... meer...

Bron: deredactie.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

China en Brazilië deels uit de dollarzone

De overeenkomst werd ondertekend vlak voor het begin van de BRICS-top in de Zuid-Afrikaanse stad Durban. Concreet willen China en Brazilië voortaan voor 30 miljard euro onderlinge handel in hun eigen munten, de yuan en de real. In totaal bedraagt de bilaterale handel tussen die landen ongeveer 75 miljard euro.

Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Hollande: Cyprus is uniek geval

De heffing op spaartegoeden bij Cypriotische banken is een 'uniek geval' en de garanties voor bankdeposito's zijn een 'onveranderlijk principe'. Dat heeft de Franse president François Hollande dinsdag gezegd tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Spaanse premier Mariano Rajoy.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Discussie over belastingparadijzen laait weer op

Bedrijven en superrijken schuiven gezamenlijk een astronomische bedrag van zo’n 32.000 miljard van belastingparadijs naar belastingparadijs om zo min mogelijk belasting te betalen.

Het VPRO-programma Tegenlicht heeft gisterenavond met zijn uitzending De Tax Free Tour weer de discussie losgemaakt over de schimmige praktijken op de belastingparadijzen. Aan het begin van de episode klinkt de intro van Gimme tax Shelter. Toepasselijk, en niet in de laatste plaats omdat de Stones ook gretig gebruik maken van het fiscaal vriendelijke Nederland, net als vele multinationals.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Jim Grant: ‘Dit is het grootste experiment uit onze geschiedenis’

Jim Grant was te gast bij Maria op CNBC. Hij gaf andermaal zijn visie op het beleid van de Fed, waarbij Grant benadrukt dat Bernanke een fundamenteel foute weg is ingeslagen met zijn extreem soepel monetair beleid.