Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33581 tot 33585
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Weer uitstel m.b.t. het schulden plafond

Ongelofelijke maar waar, maar het Huis van Afgevaardigden heeft maar weer eens een uitgaven wetsvoorstel naar voren geschoven om de boel uit te stellen tot September..... Je gaat je langzamerhand echt afvragen met welke incompetente mensen we te maken hebben in de politiek!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Negatieve rentevoeten leiden tot bubbels

Een lange periode van lage of negatieve reële rentevoeten kan financiële instellingen en verzekeraars onder druk zetten. Levensverzekeringen, pensioenfondsen, verzekeraars die een gegarandeerde rentevoet aangaan, kreunen onder de druk van de lage rentevoeten. Ze gaan daarbij op zoek naar meer risicovollere activa om hun rendement op te krikken, dit leidt meestal tot de creatie van een bubbel in een of andere activa.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Wanhoop euroambtenaren over Cyprus blijkt uit gelekte notulen

Europese beleidsmakers worstelen met de onduidelijke situatie over de financiële toekomst van Cyprus en hebben nog geen duidelijk idee over de uitkomst. Dat blijkt uit de notulen van een telefonisch overleg dat topambtenaren uit de eurolanden woensdagavond hielden en die door persbureau Reuters zijn ingezien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Hong Kong komt met goud-, zilver- en kopercontracten in Yuan

Het Hong Kongse HKMEx plant de handel van contracten voor goud, zilver en koper uitgedrukt in Yuan. Volgens de co-president van HKMEx (Hong Kong mercantile exchange) is dit nodig omdat er verschillen ontstaan tussen de prijzen in Yuan en in dollar op de internationale markten, aldus

Bron: muckrack.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Groot-Brittannië snijdt in belastingen om stagnerende economie tot leven te wekken

— Britain's coalition government has promised tax cuts for companies and turned to the Bank of England for help as it tries to revive the country's stagnant economy while ploughing on with its austerity programme. Finance minister George Osborne used