Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 33586 tot 33590
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Russell Investments rekent Griekenland nu terug tot de groeimarkten

Russell Investments, dat beleggingsfondsen met in total 2400 miljard dollar onder beheer, adviseert, heeft een beslissing genomen die anderen ook wel eens op gedachten zou kunnen brengen. Het adviesbureau rekent Griekenland nu terug tot de groeimarkten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Olieprijs naar $ 190 zegt de OESO

De analyse van de OESO suggereert dat een geleidelijk herstel van de wereldwijde groei gepaard gaat met een stijging van de prijs van ruwe olie tot 190 dollar per vat in 2020. Dit is een toename van 7% per jaar. Prijsstijgingen hebben amper vat op het verbruik van olie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Chinese inflatie stijgt door hogere voedselprijzen

De Chinese inflatie is op jaarbasis gestegen naar het hoogste niveau van de afgelopen 10 maanden. De voornaamste reden voor de hoge inflatie, zijn de stijgende voedselprijzen.

De inflatie in China kwam in februari 2013 uit op 3,2%. De voedselinflatie bedroeg zelfs 6% op jaarbasis. Ook in vergelijking met de voorgaande maand is de inflatie flink toegenomen. Het gemiddelde prijspeil in China lag  in februari 1,1% hoger in vergelijking met de eerste maand in 2013. Het is het hoogste inflatiepercentage op maandbasis sinds begin 2012. De verwachting van economen was dat de Chinese inflatie zou uitkomen op 0,8% op maandbasis, terwijl ze op jaarbasis rekening hielden met een inflatiepercentage van 3,0%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Griekse economie krimpt 5,7 procent in vierde kwartaal

De Griekse economie is in het vierde kwartaal van 2012 met 5,7 procent gekrompen op jaarbasis. Dat is beter dan de drie voorgaande kwartalen van hetzelfde jaar, toen telkens een krimp van ongeveer 6,5 procent werd waargenomen. Dat meldt het Griekse nationale bureau voor de Statistiek.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Lutgen pleit voor fiscale revolutie

CdH-voorzitter Benoît Lutgen pleit in Le Soir voor een "fiscale revolutie". Zijn partij wil het tarief voor de vennootschapsbelasting terugbrengen van 34 naar 24 procent. Hij wil ook het systeem van de notionele intrestaftrek herzien. Lutgen vreest dat heel wat bedrijven pas van die aftrekmogelijkheid gebruik gaan maken eens de economie opnieuw aantrekt en dat dit op de overheidsinkomsten gaat wegen.