Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33591 tot 33595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Staan we aan de vooravond van de volgende wereldcrisis?

Heeft u ook opgemerkt dat de markten sinds het uitbreken van de Cyprus-crisis het hoofd opvallend koel hebben gehouden? Zelfs het bericht dat de parlementsleden het voorstel om een bankenbelasting in te voeren de deur uitkieperden lokte amper reacties uit.

Cyprus is inderdaad een klein eiland met iets meer dan 1 miljoen inwoners, driekwart Grieken en één kwart Turken. Economisch gezien stelt het land niet veel voor, dus lijken de risico’s op een besmetting richting andere delen van Europa eerder klein.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

De reactie van Marc Faber op Cyprus

Marc Faber was te gast bij ETnow om zijn visie op de crisis in Cyprus te geven. Volgens Faber is er weinig impact van de Cypriotische bankencrisis op de groeimarkten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

ECB stelt 'Val Dood'-ultimatum, maar Cypriotisch 'Plan B' krijgt stilaan vorm

De ECB legt Cyprus een ultimatum op inzake de voorgestelde noodlening van 10 miljard euro. Na maandag 25 maart kunnen de Cypriotische banken niet langer rekenen op de ultieme noodlijn: de Emergency Liquidity Assistance (ELA).

In Limassol wordt ondertussen koortsachtig naar een oplossing gezocht. Daarbij krijgt een ‘Plan B’ stilaan vorm. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Column Kees de Kort | Herstel komt er voorlopig niet aan

"Het is allemaal lager dan een maand geleden. Behoorlijk lager", legt De Kort uit. "Frankrijk wisten we al, maar dat wordt nog lager. En in Duitsland zitten ze nog nét boven de 50. Maar ze zijn echt ver teruggevallen. Dat ziet er allemaal niet geweldig uit."Tel daarbij de stijgende werkloosheid in Nederland op en De Kort concludeert: "Kortom, ik durf nog steeds te stellen dat het herstel aan de horizon er voorlopig niet aan komt.""In Duitsland gaat het nog wel het beste van de hele eurozone, maar ook daar gaat het een stuk minder dan een tijdje geleden. En van groei is in Duitsland, als je op basis van deze cijfers kijkt, de komende tijd geen sprake."

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

SP: Rutte verbreekt record werkloosheid

De werkloosheid is in februari met 21.000 gestegen. 7,7 procent van de beroepsbevolking zit zonder werk meldt het CBS.

SP-leider Emile Roemer ziet hierin het bewijs dat de ‘banenmotor’ van Rutte definitief gefaald heeft.

‘Deze stijging is dramatisch. Het dertig jaar oude record werkloosheid is door Rutte verbroken. Wie moet er nu nog overtuigd worden dat bezuinigen een averechts effect heeft?’ Roemer riep al herhaaldelijk op dat er een investeringsplan moet komen. ‘Er zitten nu 613.000 mensen thuis. Die moeten aan het werk geholpen worden door te investeren in onze economie, en in het bijzonder in de bouwsector.’