Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 33591 tot 33595
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Willem Middelkoop: 'Kijk uit met het kopen van bitcoins'

De virtuele munt Bitcoin is inmiddels meer dan 100 dollar waard en één op de zes Nederlandse huishoudens heeft schulden. Wat vindt journalist en ondernemer Willem Middelkoop van het nieuws van de dag?

Handelt u al in bitcoins?
'Nee. Ik heb me dit weekend in de virtuele munt verdiept.'

En?
'Ik snap dat mensen instinctief behoefte hebben dat hun geld niet in handen is van de overheid. Het is een reactie op Cyprus en de kredietcrisis. Zeker de jongere generatie van onder de dertig jaar realiseert zich dat ons geldsysteem een kaartenhuis is. Zo'n anarchistisch systeem van zuiver geld vind ik leuk.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Autoverkoop kachelt achteruit

De autoverkopen in Nederland zijn hard achteruit gehold in het eerste kwartaal van dit jaar.

In totaal werden er 115.843 nieuwe auto's verkocht, een daling van ruim 30 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Rajoy verwacht volgend jaar groei

De Spaanse premier Mariano Rajoy verwacht dat de economie volgend jaar weer gaat groeien en dat er weer banen bijkomen. 

Volgens de premier wordt 2013 een moeilijk jaar, maar kunnen Spanjaarden volgend jaar de vruchten plukken van het bezuinigingsbeleid van zijn regering.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Spanje opnieuw op de knieën voor Europa

De situatie in Spanje wordt stilaan hopeloos. We zijn niet meer zo verwijderd van het moment dat de werkloosheid in het land 30 % zal dragen. Een situatie waarin 1 op 3 Spanjaarden geen baan heeft is vanzelfsprekend een heuse nachtmerrie. Vooral omdat het met de jeugdwerkloosheid nog veel erger is gesteld.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Vlaamse werkloosheid in één jaar met 8 procent gestegen

Vlaanderen telde eind maart 211.701 werkzoekenden. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het Vlaamse werkloosheidsniveau ligt nu op 7,18 procent. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van werk Philippe Muyters. Vooral bij de mannen, waar een toename met 11 procent werd opgetekend, blijft de werkloosheidsgraad stijgen. Bij de vrouwelijke beroepsbevolking nam de werkloosheid met 3,9 procent toe tegenover de maand maart vorig jaar. Het verschil moet vooral worden gezocht in het feit dat een groot gedeelte van het banenverlies is gesitueerd in de industrie, die vooral een mannelijke tewerkstelling kent. Vrouwen zijn vaker actief in de tertiaire en quartaire sectoren, die minder conjunctuurgevoelig zijn. Mannen vertegenwoordigen nu 54,6 procent van de werkzoekenden. Ook bij de jongeren werd echter een stijging met 13,5 procent opgetekend. Vlaanderen telt nu 44.666 werkzoekenden uit de leeftijdsgroep tot vijfentwintig jaar. (MH)