Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3361 tot 3365
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 december 2016

‘Trump wordt een spectaculair succes of een kolossale mislukking’

In Brussel organiseerde het webportaal Politico woensdag een samenkomst waarop naast Anita Dunn, de voormalige communicatieverantwoordelijke van Barack Obama, ook Josh Holmes was uitgenodigd, de voormalige stafchef van de Republikein Mitch McConnell, de meerderheidsleider in de Amerikaanse Senaat. Onder de aanwezigen voornamelijk leden van de EU-gemeenschap, die hun vrees uitspraken voor de Trump-administratie die binnen exact 50 dagen aan zet is.

Trump, de Navo en Rusland Die bezorgdheid is vooral voelbaar rond Trumps positie omtrent de Navo, Rusland, het Midden-Oosten en de gevolgen van zijn nieuw ‘Amerikaans nationalisme’ voor Europa.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Gevraagd aan Leo Nelissen

Recentelijke schreef je een artikel ‘Don’t buy gold (Miners)’. Dat roept een paar vragen op.

Ik zou niet zeggen dat het tegenstrijdig is om jong te zijn en over goud te schrijven. Goud is een van de macro economische thema’s waar ik over schrijf, en een goede manier om rendement te behalen. Zowel long als ook short. Het is een van de vele ‘dingen’ die ik in de gaten houd. Naast olie is het een van de meest transparante grondstoffen en ideaal om te analyseren.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Welke landen functioneren op 100% hernieuwbare energie?

Na de klimaattop in Marrakesh en de verkiezingsoverwinning van Donald Trump lijken vele overheden wereldwijd overtuigd een extra inspanning te moeten doen om fossiele brandstoffen zo snel mogelijk door hernieuwbare energie te vervangen. Hoewel die keuze van de meeste landen nog grote inspanningen zal vergen, kunnen ze een voorbeeld nemen aan de kleine groep landen die er al in geslaagd zijn hun energieconsumptie 100 procent hernieuwbaar te maken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Andorra heft bankgeheim op

Het parlement van Andorra heeft een wet goedgekeurd die het bankgeheim opheft. Vanaf januari 2018 zullen de gegevens van bankrekeningen die buitenlanders in het vorstendom hebben, worden uitgewisseld met hun thuisland.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Op naar de cashloze maatschappij: Zuid-Korea schaft kleingeld af

Zuid-Korea schaft kleingeld af. De Bank van Korea heeft plannen bekendgemaakt die tegen 2020 komaf moeten maken met muntstukken, waarvan het belangrijkste nog in omloop zijnde vandaag een waarde van minder dan een halve euro heeft. Zuid-Koreanen worden volgend jaar in een proefproject aangemoedigd om hun muntstukken in te leveren in ruil voor debetwaarde op hun ‘T Money’-kaart, waarmee ze terecht kunnen op het openbaar vervoer, taxi’s en ruim 30.000 buurtwinkels. Als de test een succes blijkt, wordt het plan vanaf 2018 over het ganse land uitgerold.