Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33616 tot 33620
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Cyprus of de banken met de rug tegen de muur?

Om een financiële afgrond af te wenden werkt de Cypriotische president, Nikos Anastasiades, vandaag verder aan een nieuw voorstel om €5,8 miljard bij ekaar te spronkelen die nodig zijn om in aanmerking te komen voor het Europese reddingspakket. Daarbij wordt gedacht aan het nationaliseren van pensioenfondsen en een lagere heffing op spaartegoeden. Ook onderhandelt het land nog steeds met Rusland over financiële steun.    

Het plan waarbij spaarders op Cyprus middels een eenmalige taks moeten meebetalen aan het EU-hulppakket, werd eerder deze week weggestemd door het parlement. Vooral ook omdat spaarders onder de €100.000 ook werden aangeslagen. Een voorstel overigens van de Cypriotische regering zelf, omdat ze niet de rekening enkel bij de rijkere investeerders op het belastingparadijs wilde leggen uit angst deze groep van het eiland te jagen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Cyprus praat verder met Rusland over geld

Cyprus en Rusland praten donderdag verder over een oplossing voor het schuldprobleem van de eilandstaat. 

Er worden meerdere mogelijkheden onderzocht, zei de Cypriotische minister van Financiën Michaelis Sarris. ,,Banken, gas. Er wordt gekeken waar Cyprus en Rusland mogelijkheden zien tot samenwerking of hulp'', aldus de minister.

Volgens marktvorsers zou Rusland, mogelijk via de staatsbank VEB, Cyprus kunnen voorzien van een nieuwe lening in ruil voor rechten op de winning van gas en belangen in staatsbedrijven. O

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Keren goud en zilver terug als betaalmiddel in Arizona?

In Arizona kan het in 2014 werkelijkheid zijn, het betalen met gouden en zilveren munten. Amerikanen die zich zorgen maken over de houdbaarheid van de dollar zoeken hun toevlucht in edelmetalen, die ze nu ook willen gebruiken als betaalmiddel.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

De kosten van tien jaar Irak oorlog

De totale kosten van de Irak oorlog zijn gestegen tot naar schatting $1,6 biljoen. Dat is veel meer dan de $55 miljard die de regering Bush ons tien jaar geleden voorspiegelde. Met alle rentelasten erbij loopt het pas echt in de papieren: $6 biljoen tegen 2053..

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Cyprus heeft nog steeds zwaard van Damocles boven het hoofd

De Cypriotische banken blijven tot dinsdag dicht, het eiland zit namelijk met een gigantisch probleem opgezadeld. Oude bondgenoot Rusland kan met geld over de brug komen. De Russen zijn echter ook niet gek, gratis zal die steun niet verleend worden.

Het blijft dus dansen op een slappe koord. Cyprus heeft nog steeds zwaard van Damocles boven het hoofd want Europa houdt het been stijf. De Cyprioten voelen zich in de steek gelaten door Europa en vooral door Duitsland. Angela Merkel verklaarde gisterenmorgen dat de Cypriotische banken hoe dan ook zullen moeten bijdragen om problemen onder controle te krijgen.