Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 33621 tot 33625
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

"Redding Cyprus draait om controle gasmarkt"

De redding van Cyprus was niet alleen in het belang van de de Cyrpiotische economie of bankensector, maar nog meer om het veiligstellen van de gasvoorziening van Europa. In de Middellandse Zee en onder Cyprus zit een omvangrijke gasreserve die 40% van de Europese vraag naar gas kan vervullen. Dat gas komt via Cyprus en Turkije Europa binnen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Kapitaalrestricties Cyprus gelden mogelijk nog weken

De kapitaalrestricties die in Cyprus zijn ingesteld, blijven waarschijnlijk nog enkele weken van kracht. Dat zei de minister van Financiën van de eilandstaat, Michaelis Sarris, tegen het financiële persbureau Bloomberg.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Texas wil haar goud terug

Een goed voorbeeld(Duitsland) doet goed volgen moet de Amerikaanse staat texas hebben gedacht gezien een nieuw wetsvoorstel hangende dat de Texas Bullion Depository tot $ 1 miljard aan goudstaven van de Universiteit van Texas Investment Management Co, en opgeslagen door de Federal Reserve, in eigen handen wil nemen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Het fenomeen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem stapelt de blunders en foute uitspraken op maar heeft aan het einde van de rit wel een punt. En een heel belangrijk zelfs. Hij zei het haast in één zin. Cyprus met zijn enorm waterhoofd van een banksector is een uitzonderlijk geval en de aanpak van de crisis in Cyprus kan als model gelden van hoe we het voortaan gaan aanpakken. Deze opvallende tegenspraak kwam de voorbije uren van Jeroen Dijsselbloem, de Nederlandse minister van Financiën en sinds kort ook opvolger van Jean-Claude Juncker aan het hoofd van de eurogroep van ministers van Financiën. Dijsselbloem probeerde hard om de averij aangericht door die uitspraken te beperken maar dat lukte niet echt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

BRICS willen alternatief voor IMF en Wereldbank

De BRICS-landen zullen vandaag en morgen in Zuid-Afrika praten over de oprichting van een tegenhanger van het IMF en de Wereldbank. Deze twee instituties kwamen in 1944 tot stand in Bretton Woods. Anno 2013 is de macht op het wereldwijde toneel anders verdeeld en de opkomende economieën hebben relatief weinig zeggenschap in deze 'Westerse' instituties.